News Flash:

VIDEO - Cand va fi deschisa oficial Transalpina

16 Aprilie 2014
651 Vizualizari | 0 Comentarii
Salvamontişii gorjeni fac o estimare privind data la care va fi deschisă circulaţiei, în mod oficial, cea mai înaltă şosea din Romania.
Transalpina, cea mai înaltă şosea din Romania, va fi deschisă circulaţiei la jumătatea lunii mai, a estimat directorul Serviciului Salvamont din cadrul Consiliului Judeţean Gorj, Sabin Cornoiu. 
„Este greu de spus dacă de la 1 mai va fi deschisă Transalpina. Sperăm ca în jur de 15 mai să fie deschis drumul pentru trafic. Vremea rea s-a întors şi pe munte lucrurile se derulează altfel decat în zonele mai joase, unde temperaturile îşi fac simţit efectul imediat. In nici un caz nu se va da aviz pentru tranzitarea Transalpinei, dacă va exista zăpadă pe versanţi şi aceasta ar putea ajunge pe carosabil, unde ar pune în pericol traficul şi mai ales pe participanţii la trafic. Dacă temperaturile nu vor fi ridicate, zăpada se va topi mai lent. Este însă o şosea foarte solicitată şi sunt şoferi care încearcă, dar este bine să aştepte deschiderea oficială, pentru a nu se întampla evenimente neplăcute sau să ne cheme să-i coboram din munte“, a spus Cornoiu, citat de gds.ro. 
Transalpina. Detalii despre cea mai înaltă şosea din ţară:
- drumul, marcat pe hărţile rutiere ca DN 67C, leagă oraşele Novaci (Gorj) şi Sebeş (Alba);
- cel mai înalt punct este atins în Pasul Urdele (2.145 metri);
- lungimea totală a drumului este de 148,2 km;
- drumul trece prin staţiunea gorjeană Ranca, dotată cu partii de schi şi numeroase unităţi de cazare;
- şoseaua nu este 100% terminată. Puţine dintre parapete au fost montate, iar lucrările de consolidare a versanţilor au fost executate în proporţie de 20-30%. Yahoo News.ro

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1009 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017727 (s)