News Flash:

Traficul rutier pe Valea Prahovei, supravegheat cu o drona

22 Decembrie 2017
828 Vizualizari | 0 Comentarii
aglomeratie dn11

Traficul rutier din zona statiunilor de pe Valea Prahovei va fi supravegheat in aceste zile cu ajutorul unei drone puse la dispozitia politistilor de catre Institutul National de Cercetari Aerospatiale, aceasta urmand sa depisteze zonele cu blocaje.
"Ne concentram eforturile pe principalele artere, intrari-iesiri in marile aglomerari urbane, pe Valea Prahovei, in zona statiunilor turistice si, binenteles, in zona partiilor de schi. Ca element de noutate, in aceste zile, vom apela la supravegherea traficului cu ajutorul unor drone ale Institutului National de Cercetari Aerospatiale. Este un concept care a fost implementat in mai multe tari europene si pot sa va dau exemplu Finlanda, Belgia, Olanda, Germania. Rolul acestei supravegheri este de a depista unde sunt blocaje in trafic si a indruma echipajele de Politie Rutiera sa actioneze in zonele respective", a declarat un reprezentant al Politiei Romane.

Politistii au precizat ca Institutul National de Cercetari Aerospatiale le-a pus la dispozitie o drona, care va actiona cu preponderenta pe Valea Prahovei.

Aproximativ 8.200 de politisti, 5.500 de jandarmi, 4.100 de politisti de frontiera si 5.100 de pompieri vor actiona zilnic, in perioada 23 - 26 decembrie, pentru asigurarea ordinii publice in minivacanta de sarbatori, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.
Politistii si jandarmii vor fi prezenti mai ales in locurile aglomerate, in targuri, gari, statiuni turistice, dar si in zona celor 16.400 de lacase de cult unde vor fi organizate ceremonii religioase specifice perioadei.

In statiunile de la munte, aproximativ 300 de jandarmi montani vor fi mobilizati zilnic pentru a putea interveni in ajutorul turistilor.

Peste 1.400 de politisti rutieri vor actiona zilnic pentru a-i prinde pe soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice, dar si pe cei care circula cu viteza.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1366 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006198 (s)