News Flash:

Toader: Nu l-am cautat niciodata pe presedintele Iohannis, dar nu inseamna ca l-am evitat

21 Decembrie 2017
775 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader2

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a spus, miercuri seara, ca nu l-a cautat niciodata pe presedintele Klaus Iohannis, pentru a discuta despre Legile justitiei, dar acest lucru nu inseamna ca a evitat dialogul cu seful statului.

Afirmatia lui Toader a fost facuta dupa ce Iohannis a sugerat ca ministrul Justitiei ar fi trebuit sa se consulte cu sefii parchetelor in cazul modificarilor propuse la Legile justitiei.

„Eu respect foarte mult institutia presedintelui Romaniei, care trebuie sa exprime acea neutralitate, distanta fata de orice partid politic, echilibrul dintre puteri si sa promoveze interesul national si nu anumite interese. (...) Ministrul Justitiei face parte dintr-un Guvern. Chiar daca nu sunt afiliat politic, fac parte dintr-un guvern politic. (...) Ministrul Justitiei poate dialoga cu presedintele republicii. Era in intentia mea, cel putin in faza initiala a proiectului, dar, din senin, am auzit ca si-a pierdut incredrea in ministrul Justitiei. Nu l-am cautat niciodata, dar nu insamna a-l evita. Am exprimat competentele pe care le am. In competenetele mele intra si elaborarea Legilor justitiei. Convingerea mea a fost si este ca este normal sa raman in banca mea, in limitele mele legale si constitutionale”, a punctat Toader, la Antena 3.

Ministrul Justitiei a mai spus ca daca ar fi aparut un dialog direct intre el si presedintele Iohanis ar fi existat un „factor subiectiv, care nu trebuie sa existe in activitatea de infapturie a justitie”.

 

Întrebat dacă a discutat cu şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar şi cu şefii Parchetelor despre Legile Justiţiei, Klaus Iohaniis a spus, miercuri, că: „Nu. Instituţional, nu am ce să vorbesc cu ei. Ministrul Justiţiei (Tudorel Toader - n.r) trebuia să discute cu ei.”

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007330 (s)