News Flash:

Topul celor 40 cei mai inteligenti oameni din istorie! Einstein este pe locul doi

10 Mai 2018
1479 Vizualizari | 0 Comentarii
inteligenti

Libb Thims, un inginer din Chicago, a alcatuit un clasament al celor mai destepti 40 de oameni, a caror gandire a avut un impact asupra lumii, conducand la schimbari uriase in viata noastra.

In topul celor 40 cei mai inteligenti oameni din istorie, Einstein este pe locul doi. In lista sunt incluse numeroase femei, dar mult mai putine decat barbatii, deoarece femeile nu au avut parte de acelasi nivel de educatie.

Lista lui a generat controverse, deoarece a omis unele nume notabile, cum ar fi cele ale lui Stephen Hawking si Charles Darwin, dar a inclus omul care a reusit crima perfecta.

Exista si opinii care considera ca inteligenta lui Shakespeare nu poate fi comparata cu cea a lui Marie Curie. In lista sunt incluse personalitatile cu o rata a IQ-ului peste 200.

Coeficientul de inteligenta sau IQ (in original, acronimul expresiei intelligence quotient), reprezinta un concept si un scor derivat din diferite teste standardizate prin care se incearca masurarea inteligentei.

Coeficientul mediu de inteligenta al unui om este 100, iar cel mai mare factor IQ al unui om cunoscut astazi, depaseste 240.

Deoarece in timpul lui Nicolaus Copernicus nu existau testele pentru masurarea IQ-ului, Thims a utilizat metodologia COX pentru a prezice IQ-ul personalitatilor din acele vremuri.

Iata lista celor 40 cei mai inteligenti oameni:

1 Lista il claseaza pe Johann Goethe drept cel mai destept om din istorie, cu un IQ intre 210-225.

Acesta a creat prima teorie a evolutiei, de asemenea a pus bazele chimiei si a fost un geniu literar, abilitate reflectata in opera ,,Faust”.

2 Cunoscutul fizician creator al Teoriei relativitatii, Albert Einstein, este considerat al doilea cel mai inteligent om din istorie, cu un IQ intre 160-225.

Topul celor 40 cei mai inteligenti oameni din istorie. Einstein este pe locul doi. In lista a intrat si omul care a realizat crima perfecta
3 Pe locul trei se claseaza Leonardo da Vinci, pictorul renascentist, arhitect, muzician, matematician, care a realizat portretul Mona Lisei si si-a imaginat elicoptere inainte ca acestea sa fie inventate.

4 Issac Newton se claseaza pe locul patru. Celebrul fizician si matematician englez care a formulat teoria gravitatiei si legea miscarii corpurilor avea IQ-ul intre 190-200.

5 James Maxwell avea un IQ intre 190 si 205, acesta este un recunoscut fizician predecesorul teoriilor lui Einstein. Acesta a dezvoltat teoria radioatiilor electromagnetice.

6 Rudolf Clausius a fost un fizician german care a creat a doua lege a termodinamicii, de asemenea a fost primul care a sugerat ca moleculele sunt realizate din atomi, acesta avea un IQ intre 190-205.

7 Nicolaus Copernicus, matematicianul si astronomul polonez a creat un nou model al Universului pozitionand Soarele in centrul acestuia, IQ-ul acestuia era situat intre 160 si 200.

8 Gottfried Leibniz avea un IQ intre 182 si 205, a fost un filozof german care a adus un aport important in campul fizicii si al limbajului, dezvoltand o noua lege a miscarii si o filozofie a limbajului.

9 Cu un IQ intre 200 si 300, Wiliam Sidis este unul dintre copii geniu considerat inspiratie pentru filmul Good Will Hunting.

10 Thomas Young se situeaza pe locul zece cu un IQ intre 185 si 200. A realizat descoperiri in cadrul anatomiei umane si in optica, inclusiv schimbarea formei ochiului atunci cand focuseaza un obiect.

11 Carl Gauss avea un IQ intre 250 si 300, matematicianul de origine germana a fost un copil minune care a contribuit in campul algebrei si a statisticilor.

12 Galileo Galilei, faimosul matematician italian,a descoperit ca Venus trece prin mai multe faze, iar Jupiter ar avea patru astrii selenari. IQ-ul acestuia fiind intre 180-200.

13 Leonhard Euler este fondatorul disciplinei matematica, avand un IQ intre 180-200.
14 Nikola Tesla, inventatorul bobinei Tesla si a sistemului de telecomunicatii transatlantic, IQ-ul acestuia fiind intre 140-310.

15 Wiliam Shakespeare are un IQ de 210 este cunoscut ca cel mai bun scriitor englez, realizand cele mai cunoscute opere din lume.

16 Francois-Marie Arouet este considerat unul dintre cei mai buni scriitori francezi. Acesta a fost un critic al lui Descartes, IQ-ul sau fiind intre 190-200.

17 Ettore Majorana, fizicianul italian, unul dintre expertii in care au descoperit reactia particulelor subatomice, IQ-ul sau situandu-se intre 183-200.

18 Emanuel Swedenborg avea un IQ de 165-210, recunoscut pentru munca sa teologica, putand sa descrie Raiul si Iadul considerand ca poate sa le viziteze cand doreste.

19 Chrtopher Hirata a fost un copil minune, astrofizician angajat de NASA la doar 16 ani pentru a cerceta colonizarea planetei Marte, IQ-ul sau fiind de 225.

20 John Stuard Mill, un filozof care inca este contestat de de politicienii din zilele noastre, Iq-ul acestuia fiind situat intre 180-200.

21 Terence Tao, poreclit ,,Mozzard al matematicii”. Tao a fost un copil minune care a contribuit la teoriile numerelor si analiza armonica.

22 Hypatia of Alexandria a fost o femeie astronom si matematician din secolul al-IV-lea, aceasta a fost ucisa pentru ideile sale futuriste, IQ-ul sau fiind intre 170 si 210.

23 Hugo Grotius are un IQ de 200, fiind primul avocat din lista. Juristul olandez a contribuit la realizarea legilor internationale.

24 Thomas Wolsey, avand acelasi IQ ca predecesorul sau, sfetnicul lui Henry al-VIII-lea, regele Angliei, a reusit sa controleze din umbra statul si biserica.

25 Marie Curie, chimista si fiziciana poloneza, pionier al cercetarilor in domeniul radioactivitatii. A fost prima femeie care a castigat doua premii Nobel, IQ-ul sau fiind intre 180-200.
26 Francis Galton avea un IQ de 200. Este inventatorul hartilor meteo moderne si a fost primul care a sugerat ca prin amprentele poate fi prins un criminal.

27 Kim Ung-Yong are un IQ intre 200 si 210 a fost un copil geniu, s-a vehiculat ca la trei ani a inceput cursurile universitare si la patru ani a invatat sa vorbeasca patru limbi.

28 Edith Stern este inca un copil geniu cu un IQ intre 200 si 203. Stern a fost crescuta de tatal sau pentru a deveni omul perfect, a inceput facultatea la varsta de 12 ani.

29 Dylan Jones a avut un IQ de 200, a absolvit facultatea la varsta de 16 ani.

30 Sho Yano avea acelasi IQ ca cel al predecesorului sau, a fost cel mai tanar student de la Universitatea din Chicago.

31 Michael Grost a intrat la colegiu la 10 ani, acum este lucreaza in IT.

32 Naida Camukova a reusit sa invete sa vorbeasca sapte limbi, IQ-ul sau fiind de 200.

33 Michael Kearney a fost unul dintre copii geniu diagnosticat cu ADHD, pana la varsta de 22 de ani obtinut patru titluri.

34 Adragon De Mello avea un IQ de 400, fiind un copil geniu care a terminat universitatea la 11 ani.

35 Ainan Cawley este un copil minune britanic.

36 Marnen Laibow Koser avea un IQ de 268, este unul dintre copii geniu care acum lucreaza ca web developer si compozitor.

37 Nathan Leopold avea un Iq intre 200 si 210. Copilul geniu a devenit un criminal, impreuna cu Richard Leob, a ucis un baiat pentru a realiza ”crima perfecta”.

38 Christopher Langan a fost cunoscut ca cel mai destept om din America. Acesta a dezvoltat Modelul cognitiv si teoretic al Universului.

39 Marilyn vos Savant a avut un IQ intre 127 si 228, a fost un copil minune care a devenit scriitor.
40 Rick Rosner este un geniu neconventional, acesta a lucrat ca striper si la TV, are un IQ intre 140 si 250.


johann goethe albert einstein gottfried leibniz thomas young
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1413 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005191 (s)