News Flash:

Testul simplu care iti spune ce probleme ai cu digestia

20 August 2018
772 Vizualizari | 0 Comentarii
digestie 1

Un sistem digestiv sanatos este esential pentru încetinirea procesului de îmbatranire. Atunci cand sistemul digestiv este lent, organismul nu mai absoarbe nutrientii în totalitate. Astfel, pielea, parul, unghiile, muschii si oasele nu mai sunt hranite cum trebuie, iar tu începi sa arati si sa te simti mai batrana. Mai mult, infectiileprecum candidoza au efecte toxice si ajungi sa te confrunti cu dureri de cap, pete pe corp, oboseala cronica, depresie, un nivel de energie scazut, depresie si colesterol marit. Aproximativ 70% din sistemul imunitar este localizat în aparatul digestiv. Atunci cand digestia este îngreunata, sistemul imunitar este compromis.

De asemenea, sistemul digestiv îti influenteaza în mod direct starea de spirit. Sistemul digestiv contine mai multi neuroni decat coloana vertebrala si mai multi neutrotransmitatori decat creierul. 90% din serotonina care îti influenteaza starea de spirit este creata de sistemul digestiv, iar atunci cand acesta este îngreunat, dispozitia este afectata.

Testul care îti spune daca ai o digestie sanatoasa
Pentru a vedea daca ai o digestie sanatoasa, poti sa faci un test simplu chiar la tine în casa. Ai nevoie doar de carbune medicinal, pe care îl poti cumpara de la farmacie, sub forma de comprimate sau capsule. În functie de problemele cu care te confrunti, acest test poate dura 24 de ore sau cateva zile.

Cele mai bune ceaiuri pentru digestie sanatoasa

Cu doua ore înainte de a manca si cu cinci înainte de somn, ia aproximativ 5-10 g de carbune. Acesta trebuie sa fie eliminat dupa un interval cuprins între 12 si 24 de ore. Daca eliminarea lui dureaza mai mult, este posibil sa te confrunti cu afectiuni digestive cauzate de blocaje toxice. Daca este eliminat în mai putin de 12 ore, atunci digestia ta este problematica, iar nutrientii nu sunt absorbiti cum trebuie în organism.

De ce simptome trebuie sa mai tii cont
Conform webmd.com, digestia lenta mai poate fi prezenta si în cazul persoanelor care au urmatoarele simptome:
- arsuri de stomac;
- ameteala;
- vomitarea mancarii nedigerate;
- senzatie de satietate timpurie la masa;
- balonare;
- lipsa poftei de mancare si pierdere în greutate;
- imposibilitatea de a controla nivelul de zahar din sange.


digestia arsuri stomac ameteala vomitarea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008680 (s)