News Flash:

Stat Islamic ar putea efectua atacuri chimice si in afara Siriei

24 Noiembrie 2016
988 Vizualizari | 0 Comentarii
stat islamic3
Militantii retelei teroriste Stat Islamic care se intorc in tarile natale ar putea sa comita atacuri cu arme chimice, dupa ce au invatat sa utilizeze gaze toxice in timpul luptelor din Siria, a declarat un oficial al Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice, conform Reuters.
O ancheta din luna octombrie, realizata de Natiunile Unite si Organizatia pentru Interzicerea Armelor Chimice, indica ca fortele guvernamentale siriene au efectuate atacuri cu clor gazos, in timp ce militantii Stat Islamic au folosit iperita (gaz mustar) in cursul luptelor din Siria.
"Se pare ca unul dintre pericolele cu care trebui sa ne confruntam si la care sa avem un raspuns - pentru ca Stat Islamic a reusit sa produca gas mustar - este ca, din pacate, una dintre persoanele care a invatat cum sa faca acest lucru ar putea sa revina intr-una din tarile noastre si sa ajute la comiterea unor atacuri de acest fel", a declarat Philippe Denier, directorul diviziei de verificari din cadrul Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice.
Oficialii occidentali se tem ca Stat Islamic va incuraja militantii care se intorc din Siria si Irak sa comita atacuri teroriste in tarile natale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006222 (s)