News Flash:

Decizie istorica a Bisericii Catolice

21 Noiembrie 2016
1032 Vizualizari | 0 Comentarii
papa francisc la napoli
Papa Francisc a anuntat, intr-o scrisoare data publicitatii luni, ca va permite preotilor catolici sa ierte pacatul avortului. Astfel, Suveranul Pontif a transformat o derogare temporara, acordata cu ocazia Anului Milostivirii, intr-una permanenta, tinand, totusi, sa explice ca intreruperea de sarcina ramane „o fapta grava", dar ca „nu este niciun pacat pe care mila Domnului sa nu-l poata atinge si sterge atunci cand intalneste o inima care se caieste si care isi doreste sa traiasca in pace cu Dumnezeu". Pana acum, acest drept era rezervat doar episcopilor si duhovnicilor cu statut special.
Papa Francisc a transmis ca toti preotii ar trebui sa poata ierta avortul, transformand astfel o derogare temporara pe care o acordase pentru Anul Jubiliar al Milostivirii intr-o masura permanenta.
„De astazi inainte le acord tuturor prelatilor, in virtutatea slujbei lor de slujire a enoriasilor, permisiunea de a-i ierta pe cei care au comis pacatul avortului", a scris Papa intr-o epistola apostolica menita sa marcheze finalul Anului Milostivirii.
Masura luata de Suveranul Pontif reprezinta o imblanzire semnificativa a pozitiei Bisericii fata de problematica extrem de controversata a avortului, acesta fiind, in fapt, recunoscut pentru ca a reusit sa faca din Biserica Catolica o institutie mult mai incluziva si mai permisiva. In acelasi timp, insa, Inaltul Prelat a tinut sa reitereze „foarte ferm ca avortul este un pacat grav, intrucat pune capat unei vieti nevinovate, dar nu exista niciun pacat pe care mila Domnului sa nu-l poata atinge si sterge atunci cand intalneste o inima care se caieste si care isi doreste sa traiasca in pace cu Dumnezeu".
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1107 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006279 (s)