3 ardei grasi (rosu, galben, verde) 1 vanata 50 ml de ulei de masline 3 cepe mici 2 catei de usturoi 2 frunze de dafin (proaspete sau uscate) 2 linguri pasta de rosii 1 lingurita sare (sau mai putin, in functie de preferinte) 2 lingurite de zahar granulat putin piper alb Mod de preparare:
1. Spala bine legumele. 2. Tapeteaza o tava de copt si pune in ea vanata injumatatita si ardeii intregi. Baga tava in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 125-35 de minute.
3. Scoate legumele din cuptor, curata-le si pune-le intr-un tocator electric.
4. Caleste usor ceapa si usturoiul, dupa care pune peste ele legumele din tocator. 5. Adauga uleiul si frunzele de dafin. 6. Incorporeaza si pasta de rosii. Amesteca bine. Gateste la foc mediu. Potriveste de sare, piper si zahar.
Cand zacusca e omogena, ia-o de pe foc, las-o sa se raceasca putin si pune-o intr-un borcan. Tine-o in frigider. Nu uita sa scoti foile de dafin. Secretul e sa pui dafin.
Comentarii (0)