News Flash:

Sase procurori cer sa plece din DNA

27 Iunie 2017
1035 Vizualizari | 0 Comentarii
dna3
Sase procurori cer Consiliului Superior al Magistraturii incetarea activitatii la DNA si continuarea la o alta unitate de parchet. Intre acestia se numara si seful Serviciului pentru combaterea infractiunilor de coruptie impotriva intereselor financiare ale UE, Claudiu Dumitrescu.
Solicitarile celor sase procurori urmeaza sa fie luate in discutie marti, cand va avea loc sedinta Sectiei pentru procurori, din cadrul CSM, scrie Gandul.
Potrivit ordinii de zi a sectiei, magistratul Claudiu Constantin Dumitrescu, sef al Serviciului pentru combaterea infractiunilor de coruptie impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, a cerut acordul Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii in vederea eventualei detasari in postul de expert national detasat in cadrul Oficiului European de Lupta Antifrauda.
Dumitrescu lucreaza la DNA din anul 2003. In 2011 a fost detasat in functia de sef al Departamentului de Lupta Antifrauda, conform CV-ului procurorului. Ulterior, in 2013, Claudiu Dumitrescu a revenit la DNA, unde a fost sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe celor de coruptie.
Un alt procuror care a cerut incetarea activitatii la Directia Nationala Anticoruptie este Alina Stefanescu, urmand ca ea sa revina la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti .
Alina Irina Avram a solicitat continuarea activitatii la Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu sau revenire la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti (PTB), Eugen Anton doreste transferul la PTB sau la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (PCAB), Madalina Scarlat cere sa fie mutata la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), PCAB, PTB sau respectiv la unul dintre celelalte parchete de pe langa judecatoriile de sector din Bucuresti, iar Ioan-Paul Chis a solicitat continuarea activitatii la unul dintre parchetele de pe langa judecatoriile de sector din Bucuresti sau la PTB.
La jumatatea lunii iunie, au fost difuzate mai multe inregistrari audio in care ar fi aparut Laura Codruta Kovesi in timp ce le-ar fi cerut procurorilor sa lucreze, dand insa directive si catre persone cu functii, prin exprimari precum : "Stiti ce-mi doresc: sa 'decapati' institutional in dosarul ala cu casele si sa ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea" ,  "Dar altceva ma ingrijoreaza, ca la astia cu dosarele vechi, fiecare stiti ce aveti. Ma ingrijoreaza de ce nu-i inhatam!".
In replica, DNA sustine ca inregistrarile in care ar aparea Kovesi nu sunt autentice si "contin o serie de fragmente realizate prin juxtapunere". "Intre fragmentele care se aud pe inregistrari au fost intercalate o serie de sintagme care nu apartin procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, dar si anumite expresii licentioase pe care nu le-a folosit si nu le foloseste", spun procurorii.
In urma aparitiei in spatiul public a acestor inregistrari, DNA a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a deschis un dosar penal avand ca obiect inducerea in eroare a organelor judiciare.
Totodata, DNA a anuntat ca a fost deschis dosar penal pentru folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii. Sesizarea a fost facuta pe motiv ca sedintele cu procurorii din sectii nu sunt publice. Sesizarea din oficiu a fost intemeiata "pe faptul ca la sedintele cu procurorii din sectiile operative se discuta aspecte ce tin de managementul intern al acestei unitati de parchet, imprejurari care nu sunt destinate publicitatii", transmite DNA.
In plus, Inspectia Judiciara s-a autosesizat in acest caz. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004714 (s)