News Flash:

Reteta zilei: Se apropie Craciunul! Va oferim o reteta inedita si delicioasa - Friptura de curcan

23 Decembrie 2015
383 Vizualizari | 0 Comentarii
friptura curcan

Piept de curcan umplut cu caise uscate



Acest piept de curcan umplut cu caise uscate si merisoare isi va face loc pe mijlocul mesei de Craciun, pe un platou aranjat frumos. Este consistent, preparat in sos condimentat si aromat iar umplutura ii da o aroma usor fructata si dulceaga. La cat de rumenit este ar putea fi confundat cu o friptura de porc.



Incepeti cu o seara inainte. Luati un piept de curcan mai mare, fara os si fara pielita. Il ungeti cu ulei pe ambele parti si presarati sare si piper, putin cimbru, putina boia dulce si putin curry. Il frecati bine, bine, adaugati si usturoiul taiat in doua si il puneti intr-un vas acoperit, la frigider.



A doua zi, incingeti bine cuptorul, la 200 grade C. Luati pieptul de curcan, indepartati usturoiul si puneti pe mijloc fructele uscate: caisele aurii si merisoarele rosiatice. Rulati carnea si o legati de la un capat la altul cu sfoara sau cu o ata mai groasa. Ungeti suprafata cu miere si transferati pieptul de curcan umplut intr-o tava cu capac, pe care ati uns-o cu ulei, cu cativa catei de usturoi de jur imprejur. Acoperiti cu capacul si lasati timp de o ora la cuptor. Indepartati capacul si mai lasati timp de o ora, la 170 grade C, pentru a se rumeni bine.



Asezati pieptul de curcan umplut pe un platou decorat cu frunze de salata verde si, pentru a atrage privirile de la inceputul festinului, taiatia o felie-doua, pentru a dezvalui umplutura colorata. 



Ingrediente:



1 piept de curcan 



10-12 caise uscate



1/2 cana merisoare uscate



1 capatana usturoi



100 ml ulei pentru marinat



50 ml ulei pentru uns tava



1 lingurita cimbru uscat



2 lingurite rase sare



1 lingurita rasa de piper



1/4 lingurita curry



1/4 lingurita boia dulce



4 linguri miere



sfoara pentru legat

 


Distribuie:  
Incarc...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1037 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013698 (s)

loading...