News Flash:

Cum se tine o cura cu catina si ce beneficii are

18 Decembrie 2015
1271 Vizualizari | 0 Comentarii
cura catina
Fructele de catina sunt cele mai bogate in vitamina C naturala, precum si vitamina E, vitamina A, K, F, P, complexul de vitamine B, proteine, calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu, betacaroten, ulei, celuloza. Cum ne ajuta acestea organismul? Prin simpla descriere a continutului fructelor de catina ne putem da seama de faptul ca aceste fructe sunt o adevarata bomba de vitamine pentru organismul nostru. Poate fi consumata in mai multe feluri, de exemplu in stare pura, cu miere, in forma de pulbere, suc, ulei, vin, gem, ceai, tinctura, etc. Catina este un excelent imunostimulator, cicatrizant, antiinflamator, anticancerigen, astringent, antibiotic,  afrodisiac. Este folosita in prepararea diferitelor creme, in industria cosmetica, farmaceutica, etc.Are foarte multe indicatii terapeutice:  afectiuni ale ficatului,  raceala si gripa, depresie, anemie, cancer, ulcerul, gastrita, afectiuni cardiovasculare, artrita, hipertensiune, anemie, nevroze, spasmofilie.

ULEIUL DE CATINA

 Uleiul de catina este excelent pentru tratarea arsurilor, a ulcerului, gastritei, alergiilor, diareei, reumatismului, alcoolismului, stresului, asteniei, anemiei, bolilor endocrine si hepatice. Uleiul de catina stimuleaza sistemul imunitar, este folosit si pentru tratarea bolilor de piele, a ulcerului, a bolilor de ficat, ajuta la scaderea colesterolului, etc. Doza zilnica pentru adulti este de 10-20 pic de 3 ori pe zi administrate simplu sau in amestec cu miere de albine. Cura dureaza pana la 3 luni, dar minim 2 saptamani.  De asemenea, pentru tratarea diverselor plagi, rani, arsuri, uleiul de catina se foloseste extern cu rezultate spectaculoase.

SIROPUL DE CATINA

 Siropul de catina poate fi preparat chiar de dumneavoastra in casa, sau il puteti procura de la magazine specializate. Astfel, din patru kilograme de catina data prin storcator obtineti circa doi litri de suc de catina, pe care il puneti intr-un vas curat si il amestecati cu trei litri de miere de albine. Se pastreaza apoi la rece. Se va consuma diluat cu apa. Siropul de catina este excelent, atat pentru adulti, cat si pentru copiii fiind un excelent imunostimulator si antibiotic natural.

DULCEATA DE CATINA

 Un alt mod de a prepara catina este sub forma de dulceata, dar trebuie sa tineti cont ca prin fierbere se pierd proprietatile curative ale catinei . Din punct de vedere terapeutic nu este recomandata , ci doar ca sa aveti un desert gustos. Se prepara foarte simplu: la sase cani de fructe de catina sunt necesare patru cani de zahar, 100 de mililitri de apa, doua lingurite de zeama de lamaie si un plic de zahar vanilat. Dupa ce spalati fructele, le amestecati cu apa, jumatate din cantitatea de zahar . Le puneti intr-un vas pe foc si cand fierbe, adaugati restul de zahar si amestecati. Dupa ce fierbe din nou, lasati inca cinci, zece minute si opriti focul.

CATINA CU MIERE

Promotie Vitamina C Alcalina forte.jpg  Catina cu miere este un foarte puternic energizant, iar cateva lingurite de dimineata nu numai ca va ajuta digestia si tranzitul intestinal, ci va umple cu energie pentru intreaga zi. Catina cu miere se prepara fie din pulbere pe care o gasim in plafare, dar mai recomandat din fructe proaspete. Se spala fructele de catina foarte bine, se usuca, si se pun intr-un borcan mare de 800 de grame pana se umple trei sferturi. Borcanul se umple cu miere de albine poliflora si timp de o saptamana se lasa la macerat. Puteti consuma cate trei linguri pe zi, iar copiii o lingurita. Acest amestec stimuleaza imunitatea, creste pofta de mancare, curata pielea si aduce aportul zilnic de vitamine si minerale.

PULBEREA DE COAJA DE CATINA

 Pulberea de catina o putem obtine foarte usor. Lasam coaja de catina la uscat timp de doua-trei saptamani si o macinam la rasnita de cafea. Acest praf care se obtine foarte usor are proprietati vindecatoare miraculoase. Putem consuma o lingurita de doua ori pe zi si poate fi amestecata cu apa sau miere.

TINCTURA DE CATINA

 Tinctura de catina este excelenta pentru stimularea sistemului imunitar, pentru combaterea anemiei, a stresului a hepatitei cronice,  gripei si racelii,  impotentei ,  sterilitatii, precum si a insuficientei ovariene. Iar extern poate fi folosita la tratarea arsurilor, radiatiilor, degeraturilor, etc. Aceasta se prepara foarte simplu. Aveti nevoie de 14 linguri de praf din coaja de catina, care se amesteca cu 500 ml de alcool alimentar de 80 de grade si se lasa la macerat vreme de doua saptamani, dupa care se strecoara. Puteti consuma cate o lingurita de trei ori pe zi diluata in apa sau ceai.

PULBEREA DE FRUCTE USCATE DE CATINA

 Pulberea de fructe de catina se obtine la fel de usor ca si cea din coaja de catina, astfel ca trebuie doar sa macinati fructele uscate cu o rasnita de cafea si sa consumati cate o lingurita de trei ori pe zi, amestecata cu miere, sau simpla, pentru a va vitaminiza si remineraliza corpul.

CE BOLI TRATEAZA SI PREVINE CATINA?

 Catina este foarte indicata in stimularea sistemului imunitar , in tratarea racelilor , gripei, infectiilor .  Pentru tratarea hepatitei si a cirozei, sucul de catina precum si decoctul de catina sunt excelente. In caz de raceli, gripe, pneumonii, se consuma sirop de catina pe stomacul gol sau se face o cura de catina cu miere, grabind astfel vindecarea. Hemoragiile interne , bolile splinei si ale ficatului se trateaza tot cu suc sau ulei de catina, precum si cu pulbere din scoarta de catina. Sterilitatea, depresia, anxietatea, diareea sau dizenteria se trateaza cu ajutorul sucului sau a pulberii de catina. Spre exemplu, ca remediu de urgenta in cazul dizenteriei si a diareei, precum si a colitelor, se ia o lingurita de pulbere de scoarta. Raia si plagile, precum si arsurile pot fi tratate cu ulei de catina. Consultati un medic specialist sau un fitoterapeut inainte de a incepe o cura de catina pe termen lung!

catina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005658 (s)