News Flash:

Prognoza METEO pentru urmatoarele doua saptamani

22 Iunie 2015
672 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prezentat estimarea evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor, valabila in intervalul 21 iunie - 5 iulie. InMoldova, pana la sfarsitul lunii iunie, valorile termice vor avea variatii de la o zi la alta, dar in general vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, in medie regionala, de 25-28 de grade. In primele zile ale lunii iulie, vremea va deveni local calduroasa, astfel ca maximele temperaturii aerului vor ajunge la 31-32 de grade, mediat pe regiune. Minimele termice se vor situa usor sub mediile multianuale in prima saptamana, apoi vor creste continuu. Pentru cea mai mare parte a regiunii, regimul pluviometric va fi deficitar pe parcursul celor doua saptamani, fenomene asociate instabilitatii atmosferice fiind de asteptat pe arii restranse in nordul zonei si in zona submontana, in special in data de 24 iunie si in intervalul 28 - 30 iunie. 


Banat - Pana la sfarsitul lunii iunie, valorile termice vor fi in general apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, in medie regionala, de 26-28 de grade, exceptand zilele de 24 si 25 iunie cand se vor inregistra temperaturi de 23-24 de grade. Luna iulie debuteaza cu o vreme calduroasa, valorile fiind in crestere de la o zi la alta, apropiindu-se de pragul de canicula. Minimele termice se vor situa usor sub mediile multianuale in prima parte a intervalului, apoi vor creste continuu. Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala local in zilele de 24, 28 si 30 iunie, in restul intervalului de referinta probabilitatea de ploaie fiind redusa. 


Crisana - Pana la sfarsitul lunii iunie, valorile termice vor avea usoare variatii de la o zi la alta, dar in general vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, in medie regionala, de 25-27 de grade. In primele zile ale lunii iulie, vremea va deveni calduroasa, valorile fiind in crestere de la o zi la alta, astfel ca maximele temperaturii aerului vor ajunge la 31-33 de grade, mediat pe regiune. Minimele termice se vor situa usor sub mediile multianuale in prima parte a intervalului, apoi vor creste continuu. Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala cu caracter local in data de 24 iunie si in intervalul 28 - 30 iunie, in restul perioadei probabilitatea de ploaie fiind redusa. 


Transilvania - In ultima decada a lunii iunie, valorile termice vor avea usoare variatii de la o zi la alta, dar in general vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime, in medie regionala, de 23-27 de grade. In schimb, pentru primele zile ale lui iulie, se estimeaza o crestere semnificativa a temperaturilor, astfel ca vremea va deveni local calduroasa. Minimele termice vor caracteriza o vreme racoroasa in prima parte a intervalului, apoi vor fi in crestere continua. Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala cu probabilitate relativ mare in intervalul 24 - 30 iunie, in data de 25 iunie aversele fiind de asteptat pe areale extinse si in cantitati mai insemnate. 


Maramures - Pana la sfarsitul lunii iunie, valorile termice vor avea usoare variatii, dar in general vor fi mai scazute decat cele specifice perioadei, cu maxime, in medie regionala, de 23-25 de grade. In primele zile ale lunii iulie, vremea va deveni local calduroasa, valorile fiind in crestere de la o zi la alta, astfel ca maximele temperaturii aerului vor ajunge la 30-31 de grade, mediat pe regiune. Minimele termice se vor situa usor sub mediile multianuale in prima parte a intervalului, apoi vor creste continuu. Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala in data de 24 iunie si in intervalul 28 - 30 iunie, in restul perioadei probabilitatea de ploaie fiind redusa. 


Dobrogea - Vremea va fi local calduroasa la mijlocul primei saptamani, dar in special spre sfarsitul intervalului de referinta, cand valorile maxime vor fi de 28-30 de grade si minimele de 17-20 de grade, iar in celelalte zile temperaturile se vor situa in jurul celor specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi deficitar pe parcursul celor doua saptamani, fiind posibile doar ploi de scurta durata, cel mai probabil in jurul datei de 30 iunie. 


Muntenia - Pana la sfarsitul lunii iunie, valorile termice vor avea unele oscilatii de la o zi la alta, dar in general vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, in medie regionala, de 26-29 de grade. In primele zile ale lunii iulie valorile vor fi in crestere treptata, vremea devenind calduroasa, cu maxime ce se vor putea apropia de pragul de canicula. Minimele termice se vor situa usor sub mediile multianuale la inceputul intervalului, apoi vor creste continuu. Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala in intervalul 25 - 30 iunie pe arii restranse in vestul regiunii si in dealurile subcarpatice, pentru restul zonei probabilitatea de ploaie fiind foarte redusa. 


Oltenia - In ultima decada a lunii iunie, valorile termice vor avea usoare variatii de la o zi la alta, dar in general vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime, in medie regionala, de 26-28 de grade. In schimb, pentru primele zile ale lui iulie, se estimeaza o crestere treptata a temperaturilor, astfel ca vremea va deveni calduroasa, cu 31-33 de grade medie regionala. Minimele termice vor caracteriza o vreme relativ racoroasa la inceputul intervalului, apoi vor fi in crestere continua. Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala cu probabilitate relativ mare in intervalul 25 - 26 iunie, cand vor fi posibile izolat cantitati de apa mai insemnate, dar si in perioada 28 - 30 iunie.  


La munte - Pana la sfarsitul lunii iunie, valorile termice vor fi in general apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, in medie regionala, de 14-18 grade, apoi vremea se va incalzi considerabil. Minimele termice vor caracteriza o vreme racoroasa la inceputul intervalului, apoi vor creste continuu. Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala local in perioada 24 - 30 iunie, cand vor fi posibile, pe suprafete mici, cantitati de apa mai insemnate, in restul intervalului de referinta fiind de asteptat ploi izolate, de scurta durata.

anm moldova banat crisana transilvania maramures dobrogea muntenia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1016 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042783 (s)