News Flash:

Principesa Margareta primeste titlul de REGINA, dupa moartea tatalui sau, Regele Mihai

6 Decembrie 2017
1439 Vizualizari | 1 Comentarii
margareta main

Principesa Margareta primeste titlul si apelativul de Regina dupa moartea Regelui Mihai, ea urmand sa decida daca foloseste sau nu acest apelativ, precizeaza Casa Regala a Romaniei, miercuri, intr-un comunicat de presa.
Casa Regala a Romaniei a publicat, miercuri, statutul complet, in care se stipuleaza ca dupa decesul Sefului Casei Regale a Romaniei, Mostenitorul Evident sau Mostenitorul Prezumptiv, in functie de cine va fi in viata si primul in linia de succesiune la acel moment, va primi din acea clipa titlul si apelativul de Rege sau Regina.

"Seful Casei Regale a Romaniei, potrivit tuturor practicilor si conventiilor de astazi, este de jure sau de facto Suveran, in termeni de autoritate asupra Casei Regale a Romaniei, la orice moment. Imediat dupa decesul Sefului Casei Regale a Romaniei, fara vreo proclamatie ulterioara, Mostenitorul Evident sau Mostenitorul Prezumptiv, in functie de cine va fi in viata si primul in linia de succesiune la acel moment, va primi din acea clipa titlul si apelativul de Rege sau Regina, indiferent de pozitia Familiei ca Dinastie domnitoare sau ne-domnitoare si indiferent daca, mai tarziu, va alege sau nu sa nu foloseasca un asemenea titlu sau apelativ", se arata in document.

Totodata, consortul unei femei sef a Casei Regale nu va avea, de drept, vreun rang, privilegiu sau titlu, dar acestea vor fi primite, ad personam, prin decizia sefului Casei Regale a Romaniei, se mai arata in normele fundamentale ale Familiei Regale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

SAVU PICIOIU  | #10303
care CASA REGALA sa-mi fie cu iertat,dardr exact de 70 de ani ,ROMANIA a abolit monarhia, in acea perioada regele Mihai nu era casatorit s-a casatorit dupa ce a abdicat
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1395 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006845 (s)