News Flash:

Klaus Iohannis a tinut un moment de reculegere la aflarea vestii mortii Regelui

5 Decembrie 2017
941 Vizualizari | 0 Comentarii
klaus johanis

Presedintele Klaus Iohannis a tinut un moment de reculgere, marti, la intalnirea cu ambasadorii statelor membre UE acreditati la Bucuresti, la Hotel Athénée Palace Hilton, potrivit surselor MEDIAFAX.
La aflarea vestii, seful statului i-a rugat pe ambasadori sa tina un moment de reculegere. 

Premierul Mihai Tudose a postat, marti, un mesaj pe Facebook, aratand ca poporul roman se desparte indurerat de Regele Mihai, un model de moralitate si demnitate pentru romani, o personalitate care a marcat puternic istoria Romaniei.

”Poporul roman se desparte indurerat de Regele Mihai, un model de moralitate si demnitate pentru romani, o personalitate care a marcat puternic istoria Romaniei. Ii vom simti mereu lipsa, cu atat mai mult anul viitor, atunci cand vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificatie deosebita pentru natiunea noastra. Amintirea Majestatii Sale va ramane mereu vie. Condoleante Casei Regale a Romaniei, va suntem alaturi si va asiguram de intregul nostru sprijin. Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.
El a postat si un citat din discursul Regelui Mihai din Parlamentul Romaniei din 2011.

„Prima noastra datorie astazi este sa ne amintim de toti cei care au murit pentru independenta si libertatile noastre, in toate razboaiele pe care a trebuit sa le ducem si in evenimentele din Decembrie 1989, care au daramat dictatura comunista. Nu putem avea viitor fara a respecta trecutul nostru” - Regele Mihai, discurs in Parlament in 2011.a

Premierul Mihai Tudose si-a schimbat fotografia de coperta, inlocuind-o cu o imagine neagra, in semn de doliu.

Regele Mihai a incetat din viata, joi, la ora 13.00, la resedinta sa din Elvetia, a anuntat Casa Regala a Romaniei.

„La capataiul Regelui a stat, pana in ultima clipa, Alteta Sa Regala Principesa Maria,

In aceasta seara, la ora 19, Custodele Coroanei va face o declaratie de presa

Trupul Regelui va fi depus in Holul de Onoare al Castelului Peles iar slujba de inmormantare va avea loc la Curtea de Arges, in noua Catedrala”, se spune intr-un comunicat al Casei Regale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1353 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005925 (s)