News Flash:

Primul caz de gripa din acest sezon rece din Romania

15 Decembrie 2014
1305 Vizualizari | 0 Comentarii
Un barbat de 37 de ani din Capitala este primul caz de gripa diagnosticat in Romania in acest sezon rece, potrivit datelor centralizate de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).
Barbatul a fost diagnosticat cu virusul AH3 la Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals", insa nu a fost internat, pentru ca nu prezenta o forma severa, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii CNSCBT.
Conform aceleiasi surse, in intervalul 1-7 decembrie, numarul total al cazurilor de infectii respiratorii acute la nivel national a fost de 82.427, cu 14,4% mai mare comparativ cu cel inregistrat in saptamana precedenta si cu 2,9% mai mic decat cel din aceeasi saptamana a sezonului precedent (84.824).
Tot in saptamana 1-7 decembrie, au fost inregistrate opt cazuri de infectii respiratorii acute severe, cu trei mai multe fata de saptamana precedenta si dublu fata de aceeasi perioada a sezonului precedent.
Tot pana la 7 decembrie, in cadrul campaniei de imunizare gratuita contra gripei, au fost vaccinate 207.160 de persoane din grupele la risc.
Pentru aceasta campanie, Ministerul Sanatatii a cumparat din strainatate 500.000 de doze.
Potrivit medicilor, vaccinarea este cea mai sigura si eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor de gripa. De asemenea, masurile de igiena personala (spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse, respectarea unui regim de viata sanatos - alimentatie bazata pe legume si fructe, odihna si miscare) sunt esentiale pentru prevenirea afectiunilor respiratorii si a gripei.
In farmacii, o doza de vaccin antigripal costa aproximativ 30 de lei. Mediafax.ro

matei bals
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1416 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009926 (s)