News Flash:

Leacuri cu propolis pentru acneea, urticarie, herpes, abcese si alte boli

14 Decembrie 2014
1285 Vizualizari | 0 Comentarii
In mod similar, s-a descoperit ca propolisul combate anumite tipuri de bacterii si ciuperci. Prin urmare, acesta este un aliat in lupta impotriva otitei, faringitei, sinuzitei, infectii ale tractului urinar si periodontita si are o activitate radicalilor liberi, inhiba procesele oxidative, fiind un element important impotriva imbatranirii.

Compozitia propolisului
Cheia, probabil, din toate proprietatile curative ale propolisului este, potrivit expertilor, faptul ca aceasta contine flavonoide, compusi care se gasesc in toate plantele, peste 300 de soiuri, si care sunt cunoscute a fi unele importante, care ajuta la regenerarea si deteriorarea celulelor, datorita proprietatilor sale antioxidante.
Desi compozitia sa variaza usor in functie de stup, in termeni generali, putem spune ca propolisul este compus din:

Rasini si balsamuri (50-55%)

Ceara (25 – 35%)
Uleiuri volatile (10%)
Polen (5%)
Substante organice si minerale (5%)
In cadrul acestui ultim grup, sunt gasiti acizi organici, fenoli, compusi aromatici (cumarine, flavonoli printre altele) si metale cum ar fi aluminiu, argint si fier. In compozitia sa include vitamina A si mai multe din grupul B.
Remedii cu propolis
Propolis pentru acnee: frecati zona afectata cu un tifon inmuiat in cateva picaturi de propolis sau continutul a doua flacoane de propolis.
Propolis pentru durere de dinti: se inmoaie o minge de bumbac in propolis si se aplica pe dintele afectat. Durerea va disparea in aproximativ douazeci de minute.
Propolis pentru infectii ale gatului: continutul a trei flacoane de propolis se pun intr-un pahar de apa si se bea.
Propolis pentru a consolida parul: se amesteca 3 picaturi de ulei de chiparos, 3 picaturi esenta de rozmarin, 2 picaturi tinctura de propolis si 1 lingura de ulei de migdale. Cu acest amestec maseaza usor pielea capului si apoi se spala cu sampon obisnuit.
Alte aplicatii cu propolis
In produsele cosmetice naturale este, de asemenea, utilizat propolis pentru a pregati creme cosmetice (creme de noapte, lapte de corp si preparate antirid), deodorante, lotiuni de barbierit, din cauza mirosului sau placut, fiind folosit pe scara larga deoarece are proprietati antiseptice si anestezice.
Recomandari
Nu este usor pentru a gasi propolis pur. Cel mai adesea veti gasi extract sub forma de unguente, tincturi, fiole si pastile. In orice caz, trebuie sa le cumparati pe cele care au in continut un procent mai mare de 20%.
Unii oameni sunt alergici la propolis. Din acest motiv, este necesara prudenta atunci cand se consuma pe plan extern, iar pentru prima data ar trebui sa fie testat pe o zona mica de piele pentru a vedea dupa un timp daca produce urticarie sau umflare. 

compozitia propolisului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007954 (s)