News Flash:

Ministrul Culturii, Corina Suteu: "Un nou manager la ONB nu va fi numit inainte de 20 mai"

8 Mai 2016
1045 Vizualizari | 0 Comentarii
Corina Suteu
Corina Suteu, noul ministru al Culturii, a fost invitata emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata de Pro TV dminica, de la ora 10:00, unde a vorbit despre prioritatile mandatului sau, dar si despre criza de la Opera Romana din Bucuresti, precizand ca noul manager ONB va fi numit dupa 20 mai.
Potrivit declaratiilor din cadrul emisiunii moderate de Cristian Leonte, ministrul a considerat foarte buna propunerea vicepremierului Vasile Dincu in legatura cu preluarea interimatului ONB de catre Beatrice Rancea, afirmand ca aceasta este "o persoana care simte institutia, care provine din domeniu si care isi doreste sa se puna in sprijinul domeniului". De asemenea, in sustinerea declaratiei ca Beatrice Rancea este "o propunere foarte buna", a mentionat ca sunt de luat in calcul activitatea acesteia "din toata cariera, dar mai ales de la Opera din Iasi".
"Si acest tip de energie, acest tip de dedicatie e foarte necesar ca sa rezolvi probleme delicate. De altfel, va fi literalmente responsabilitatea ei (...) sa regleze o serie din problemele importante. Eu, ca ministru, nu intentionez sa ma mai amestec in asta", a adaugat ministrul Culturii.
Moderatorul Cristian Leonte a intrebat-o despre "tulburarea" de la Opera si de ce s-a ajuns in aceasta situatie, iar ministrul a spus ca unul dintre motive este salarizarea slaba, adaugand ca ar trebui ca opera "sa fie locul in care sa vina creativii cei mai buni, cei mai performanti si sa fie platiti corect pentru ceea ce fac". Insa, in momentul de fata, "exista decalaje, exista o imposibilitate de a gasi solutii legale (privind aceste aspecte, n.r.)", potrivit opiniei noului ministru.
Intrebata care ar fi solutiile, Corina Suteu a raspuns: "Incerc sa reangajez un dialog cu toate partile implicate in acest enorm santier, dar sa folosesc momentul de la Opera ca pe o oportunitate, sa reformez si sa aduc ameliorari modului in care institutiile de repertoriu exista in Romania".
In acelasi interviu, aceasta a vorbit despre achizitionarea lucrarii Cumintenia Pamantului prin subscriptie publica, despre situatia cinematografiei romanesti si despre starea patrimoniului.
Pentru alte detalii, accesati site-ul stirileprotv.ro, unde au fost publicate atat declaratiile ministrului, cat si inregistrarea emisiunii "Dupa 20 de ani", editia de duminica, 8 mai.
De asemenea, despre prioritatile mandatului sau, Corina Suteu a vorbit si in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc joi, 5 mai - http://www.mediafax.ro/cultura-media/ministrul-culturii-corina-suteu-criza-de-la-onb-este-un-catalizator-pentru-a-ne-scoate-din-inertie-15283616.
Premierul Dacian Ciolos a trimis pe 3 mai presedintelui Klaus Iohannis revocarea din functie a ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, si nominalizarea Corinei Suteu pentru acest portofoliu, in urma scandalului de la Opera Nationala. Corina Suteu depus juramantul de investire in functia de ministru al Culturii pe 4 mai, zi in care Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind revocarea lui Vlad Alexandrescu si numirea in locul sau a Corinei Suteu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1400 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007016 (s)