News Flash:

Liviu Bătineanu, doctor Dinamo: Imi reprosez ca nu am inceput eu resuscitarile

7 Mai 2016
1497 Vizualizari | 0 Comentarii
Patrick Ekeng 1
Medicul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Liviu Bătineanu a declarat pentru ProSport că nu i-a făcut masaj cardiac pe gazon fotbalistului Patrick Ekeng pentru că acesta avea puls şi respira şi spune că stopul cardiac s-ar fi instalat în ambulanţă.

"L-am văzut căzând. Am intrat direct pe gazon, nu am mai aşteptat pe nimeni. Primul lucru care trebuie făcut este eliberarea căilor respiratorii. El...clipea. Şi avea gura încleştată. În momentul ăla am făcut ce trebuia făcut. L-am întors pe o parte şi am încercat să-i eliberez căile respiratorii superioare. Apoi...M-a sunat multă lume. Nu pot să cuantific timpul. Nu ştiu ce s-a întâmplat în jurul meu. Ştiu doar că am zis „Ambulanţă!”. În momentul ăsta, el respira. Da, avea puls. Era puls. Nu pot să spun cât de regulat era, dar i-am simţit pulsul. A venit ambulanţa şi pentru că spitalul e aproape şi acolo se face tot. Pe ambulanţă se pot face manevre de resuscitare. Acolo, începuse să aibă o respiraţie de alt tip, adică, o respiraţie stertoroasă. Un fel de horcăit... Am început să-i fac masaj, dar am ajuns imediat (n.red. – la spital). S-a ajuns foarte repede sus. Îl aşteptau deja cu manevre de resuscitare. Tot manuală, dar bineînţeles şi câteva şocuri. Timp de o oră şi jumătate." a declarat Bătineanu pentru ProSport.

Este pentru a doua oară când medicul Liviu Bătineanu asistă la moartea unui fotbalist. Primul caz a fost în 2002, când fotbalistul echipei Universitatea Craiova, Cristi Neamţu a decedat din cauza unei lovituri involutare primite de la coechipierul său Marius Şuleap, în timpul unui antrenament efectuat în cantonamentul din Cipru.

" E inuman că s-a întâmplat aşa ceva. Nu pot să cred. Nu pot să accept. Nu...Nu ştiu. Am 30 de ani în fotbal. S-a întâmplat odată, dar nu am fost prezent. După o săptămâna a decedat Neamţu cu un traumatism cranian. Era prima sau a doua zi de cantonament, nu mai reţin. Deci treburile organizatorice, cu masa, cu astea, era antrenor Florin Marin. A trebuit să schimb masa, rămăsesem cu directorul hotelului şi apoi m-am dus spre stadion. Spre stadion mi s-a spus. Du-te la spital că s-a lovit Neamţu! Şi, am fost la spital..." a mai spus Bătineanu

 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005145 (s)