News Flash:

Lucruri pe care NU le stiai despre aspirina

7 Februarie 2017
1166 Vizualizari | 0 Comentarii
aspirina pisata

Aspirina sau acidul acetilsalicilic este un medicament antiinflamator folosit pentru a trata durerile de cap, dureri reumatice, dureri dentare sau migrene. Multe persoane se trateaza cu aspirina, fara a mai cere sfatul medicului. Potrivit care2.com, iata 5 aspecte pe care ar trebui sa le iei in considerare.

Aspirina, unul dintre cele mai accesibile medicamente de pe piata care se elibereaza fara prescriptie medicala, este folosita pentru a trata durerile de cap, durerile reumatice sau migrenele. Acest medicament are si numeroase reactii adverse (arsuri gastrice, dureri abdominale, greata, varsaturi), motiv pentru care este de dorit a se cere sfatul medicului.

In cazul copiilor poate duce la aparitia sindromului Reye, o boala rara, dar grava. Totodata, este importanta evitarea aspirinei in ultimele 2 semestre de sarcina, pentru a nu avea complicatii la nastere. Vom prezenta, prin randurile de mai jos, 5 lucruri pe care nu le stiai despre aspirina:

1. Studii recente au aratat ca persoanele care sufera de artrita si iau cate o aspirina zilnic prezinta un nivel redus de acid folic in organism. Acidul folic este necesar pentru ca alunga stresul, intareste sistemul imunitar, dar si pentru ca asigura buna functionare a anumitor reactii biochimice in corpul nostru.

Pentru a contracara efectele produse de pierderea acidulului folic, medicii recomanda bolnavilor de artrita sa ia suplimente de acid folic.

2. Aspirina poate cauza pierderea fierului din organism. Daca ai luat aspirina pe termen lung, este posibil sa fii anemica. In cazul in care analizele de sange confirma faptul ca ai anemie, puteti lua suplimente pe baza de fier.

3. Aspirina poate elimina vitamina B12 din organism la persoanele cu boli de inima. Medicamentul poate afecta ficatul, iar din cauza aspirinei, vitamina B12 nu mai este absorbita in organism.

Vitamina B12 este necesara pentru nivelul nostru de energie, pentru o buna stare de spirit si pentru stimularea sistemului nervos. Suplimentele de vitamina B12 pot ajuta la remedierea deficientelor din acest nutrient.

4. Aspirina poate epuiza vitamina C, care este necesara pentru formarea oaselor si dintilor, pentru digestie, precum si pentru crearea de celule sanguine.

Aceasta accelereaza vindecarea ranilor, ajuta la producere de colagen (care mentine elasticitatea pielii) si este esentiala pentru a ne ajuta sa facem fata stresului. Medicii recomanda celor care iau zilnic aspirina sa administreze si vitamina C.

5. Cercetarile au aratat ca aspirina scade nivelul de zinc prezent in sange. Zincul este necesar pentru imbunatatirea digestiei si din acest motiv este recomandat sa incluzi in alimentatie alimente precum cereale, legume, fructe si alimente bogate in proteine cum ar fi carnea, fasolea si ouale.

Barbatii au nevoie de o cantitate mai mare de zinc decat femeile. Acest mineral este esential pentru ca organismul sa produca cel putin 200 de enzime diferite care stimuleaza metabolismul. Sangele nostru, oasele, creierul, inima, ficatul si muschii au nevoie de acest mineral


aspirina acidul acetilsalicilic medicament antiinflamator
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006841 (s)