News Flash:

Kovesi nu s-a prezentat la ancheta din Parlament, in ciuda deciziei CCR

15 Noiembrie 2017
938 Vizualizari | 0 Comentarii
codruta

Comisia pentru ancheta alegerilor din 2009 a decis, miercuri, sa transmita ministrului Justitiei, Tudorel Toader, o scrisoare in care sa ii comunice faptul ca Laura Codruta Kovesi a refuzat in repetate randuri sa vina la audieri si sa ii ceara "sa procedeze in consecinta".


„Nu este vorba despre comisia noastra de ancheta, ci vorbim despre un principiu, despre autoritatea si suveranitatea Parlamentului si despre faptul ca avem o decizie CCR fara echivoc. Legea spune ca ministrul Justitiei exercita controlul ierarhic asupra procurorilor. Totodata avem in legea 303 articolul 99 litera s, care vorbeste despre nerespectarea deciziilor CCR si a hotararilor ICCJ, pe asta se va baza adresa noastra catre ministrul Justitiei. Asa cum spune si CCR noi nu putem nici sa stabilim sanctiuni, ci doar sa expunem o situatie de fapt, decizia finala ii apartine ministrului Justitiei”, a declarat presedintele Comisiei pentru ancheta alegerilor prezidentiale din 2009, deputatul PSD Oana Florea.

Comisia de ancheta ii va comunica ministrului Justitiei ca sefa DNA Laura Codruta Kovesi a refuzat in repetate randuri sa se prezinte la audieri si ii va cere sa procedeze in consecinta.

„O sa fie o scrisoare tehnica, argumentata juridic (...), expunand faptul ca doamna procuror sef a fost invitata de mai multe ori, nu a venit si il rugam sa decida in consecinta avand in vedere circumstantele”, a precizat Oana Florea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005476 (s)