News Flash:

Iordache: Comisia de la Venetia a lăudat scoaterea lui Iohannis din numirea conducerii ICCJ

16 Iulie 2018
1278 Vizualizari | 0 Comentarii
florin iordache3

Presedintele Comisiei speciale privind Legile justitiei, Florin Iordache, a declarat luni ca unele modificari Codul penal si Codul de procedura penala sunt laudate de Comisia de la Venetia, printre care si scoaterea din procedura de numire a conducerii ICCJ a presedintelui Klaus Iohannis.
„Comisia de la Venetia a laudat "separatia carierelor" judecatorilor de a procurorilor, prin transferarea competentelor de numiri de la plen la cele doua sectii ale CSM”, a afirmat deputatul PSD, Florin Iordache, intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Acesta mai precizeaza ca in raportul Comisiei de la Venetia se arata sustinerea pentru scoaterea presedintelui Romaniei din procedura de numire a conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

„O alta modificare contestata, dar laudata de Comisia de la Venetia, a fost scoaterea presedintelui din procedura de numire la conducerea Inaltei Curti de Casatie si Justitie”, potrivit sursei citate.
Un alt aspect subliniat de social-democratul Florin Iordache se refera la protocoalelor incheiate de SRI cu autoritatile judecatoresti.

„Este pentru prima data cand o institutie cu mare impact in dezvoltarea democratiei pune in discutie problema protocoalelor incheiate de SRI cu autoritatile judecatoresti”, sustine presedintele Comisiei speciale.

Precizarile lui Florin Iordache vin in contextul in care Comisia de la Venetia a recomandat, vineri, autoritatilor din Romania sa reexamineze, in proiectele de lege din domeniul justitiei, modul de numire si revocare a magistratilor, in sensul asigurarii unor proceduri neutre, prin mentinerea rolului presedintelui tarii si Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1410 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005493 (s)