News Flash:

Asa reusim sa ne pazim de intoxicatiile alimentare, mai ales vara

13 Iulie 2018
813 Vizualizari | 0 Comentarii
alim

Toxiinfectia alimentara este o afectiune foarte frecvent diagnosticata de medici, în special vara, cand temperaturile ridicatesi umezeala ajuta bacteriile si alti agenti patogeni sa se înmulteasca. Riscul alterarii alimentelor creste si, implicit riscul aparitiei toxiinfectiei alimentare. Una dintre cele mai neplacute boli, care poate afecta pe oricine indiferent de varsta sau starea de sanatate.

Simptomele sunt usor de recunoscut si se manifesta în cateva ore sau pe durata mai multor zile. Este o boala infectioasa care apare atunci cand sunt consumate alimente alterate sau contaminate cu microbi.

"Ne dam seama de o toxiinfectie alimentara atunci cand avem scaune diareice, greturi, varsaturi si eventual avem si febra. La aceste semne ar trebui sa ne adresam imediat medicului pentru a stabili diagnosticul si pentru a ne trimite la un specialist", spune directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica Timis, medicul Viorica Dumitru.

Alimentele cu cel mai mare risc de toxiinfectie

Medicii ne fac cateva recomandari pentru a evita intoxicatiile alimentare.
"Este bine de stiu ca în acesta perioada, cand temperaturile sunt crescute, si germenii se înmultesc mai usor în anumite preparate, în anumite alimente. De aceea este bine sa stim ca modul în care se prepara alimentele are un rol foarte important, si respectarea regulilor elementare de igiena individuala. Ori de cate ori ne asezam la masa trebuie sa ne spalam pe maini cu apa si sapun."

De asemenea, nu cumparati produse alimentare din locuri sau spatii neautorizate, pastrati produsele în frigider si spalati fructele si legumele înainte de consum.

"Trebuie sa evitam sa consumam alimentele care provin din unitati care nu respecta normele de igiena si nu au spatiile frigorifice salubre. Ma refer aici la prajituri, produse de patiserie, mici, hamburgeri, care prezinta o susrsa de infectie si pot determina aparitia toxiinfectiilor alimentare ", a mai spus medicul Viorica Dumitru.

Este bine de stiut si ca apa care provine dintr-o sursa care nu este sigura trebuie fiarta si racita înainte sa fie consumata.


toxiinfectia alimentara simptomele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005223 (s)