News Flash:

Ion Cristoiu: Statul Paralel exista si da din coada

11 Mai 2017
1197 Vizualizari | 0 Comentarii
cristoiu
Ion Cristoiu a scris pe blog-ul sau despre pozitia PNL-istilor in privinta constituirii unei Comisii de ancheta parlamentara pentru alegerile din 2009. Cristoiu invoca motivele ascunse ale liberalilor de a se opune, mai exact faptul ca temeiul nu provine din convingerile lor, si ca acesta ar fi impus de liderul partidului.


"Pina nu demult PNL a fost un partid care fermeca prin marele grad de libertate permis membrilor sai in materie de puncte de vedere exprimate public. In ultima vreme insa, PNL a devenit un partid alcatuit din anusuri vorbitoare ale Sefului.
Nu sub influenta concubinajului cu PDL, ci sub semnul eliminarii din partid, de Statul Paralel, a tuturor personalitatilor, pentru a-le inlocui cu mediocritati sau chiar cu nulitati in planul talentului politic Asa se face ca in ultimii ani, cind iau seama la o aberatie sustinuta concomitent si sistematic de catre liberali pe televizor intr-o anumita chestiune, nu caut, cum ar fi normal, in Programul Partidului, in Platforma politico-ideologica, in traditiile partidului, ci in pozitiile adoptate de Seful partidului in chestiunea respectiva. In ultimul timp, am observat cu stupoare ca toti liberalii prezenti in studiouri contesta cu inversunare constituirea Comisiei de ancheta parlamentara in legatura cu alegerile din 2009. Spun, cu stupoare, pentru ca e greu de crezut ca niste oameni normali, dotati cu minim bun simt, ar avea motive sa conteste constituirea Comisiei
In cazul liderilor PNL, te-ai astepta ca trimisii in studiouri sa sustina constituirea Comisiei: PNL a fost una dintre victimele a ceea ce s-a acuzat in 2009 a fi fraudarea alegerilor. Candidatul PNL, Crin Antonescu, i-a dat lui Mircea Geoana, in al doilea tur, voturile obtinute de el in primul tur. Prin victoria lui Traian BasescuPNL a ratat sansa de a ajunge la guvernare, desi facea cu PSD si cu UDMR o majoritate confortabila in Parlament. Din 2009, PNL a stat in Opozitie pina in 2012, timp de 3 ani, asadar. Liberalii care se pronunta impotriva Comisiei sunt cu totii parlamentari. Constituirea Comisiei, dar mai ales modificarea Regulamentului astfel incit, in fine, Parlamentul, principala Putere in stat, sa poata investiga in deplina libertate, sunt pasi inainte pe calea restabilirii locului si rolului Parlamentului in viata tarii. E un proces pentru a carui desavirsire e interesat orice parlamentar. Iata insa ca parlamentarii PNL sunt impotriva unui moment care, in ultima instanta, le sporeste personalitatea.


PNL a fost totdeauna un partid preocupat de adincirea in Rom'nia a legilor democratice. Parlamentul a decis prin vot ca orice persoana care e convocata la Comisie sa aiba obligativitatea sa vina. Spectacolul televizat al audierilor din Congresul american ne arata ca o societate cu adevarat democratica promoveaza egalitatea de indatoriri a tuturor cetatenilor. Nu vad nici un temei pentru care un demnitar, un magistrat, intr-un cuvint, un om platit de la Buget, ar fi scutit de a se prezenta in fata unei Comisii de ancheta a Parlamentului. Teoretic, Comisia de ancheta il vizeaza pe Traian Basescu. Traian Basescu pledeaza in favoarea Comisiei de ancheta. Se opun infiintarii Comisiei exact Liberalii, cei care s-ar putea considera victimele a ceea ce se numeste Fraudarea alegerilor din 2009. Stiind insa ca liberalii nu sunt in talk-showuri decit anusurile vorbitoare ale Sefului, am fost sigur ca inversunarea liderilor PNL impotriva Comisiei nu-si are temeiul in convingerile lor, ci in obligativitatea de a se prosti la Ordinele Ralucai Turcan, presedintele partidului. Ce dracu’ are Raluca Turcan impotriva Comisiei? m-am intrebat de indata.

ion cristoiu pnl crin antonescu traian basescu psd udmr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1353 (s) | 43 queries | Mysql time :0.012273 (s)