News Flash:

Liviu Dragnea sugereaza ca ar putea renunta la Legea gratierii

10 Mai 2017
961 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea conf
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca social-democratii trebuie sa se gandeasca serios daca Legea gratierii mai este "oportuna". Dragnea a aratat ca discutiile publice pe tema gratierii coruptiei, care nu e sustinuta de PSD, paraziteaza comunicarea partidului.
"Prioritatea noastra, a PSD, o reprezinta punerea in aplicare a Programului de guvernare, asa cum a fost prezentat in campanie, nu gratierea faptelor de coruptie", a afirmat Dragnea, dupa CExN al PSD.
Liviu Dragnea a spus ca, din pacate, s-a plecat in elaborarea Legii gratierii de la problemele din penitenciare si de la conditiile de detentie din Romania, iar acum "se incearca" sa se rezolve alte probleme pe care le are sistemul de justitie.
"Dar toate aceste teme nu pot fi rezolvate de Legea gratierii. (...) Legea gratierii poate eventual rezolva o parte din efecte, dar nu cauze. In aceste conditii trebuie sa ne gandim serios daca aceasta lege mai este oportuna", a explicat Dragnea.
El a facut un "ultim apel" la Guvern si la Ministerul Justitiei sa prezinte intr-un termen rezonabil daca Legea gratierea si alte masuri sau propuneri pe care le-au anuntat ca proiecte legislative pot rezolva problema din penitenciare.
"Doar aceasta lege nu rezolva problema care a generat-o", a subiniat Dragnea.
"Nici eu, nici dvs. nu reusim sa dam raspunsul la o intrebare importanta: Pana la urma care va fi efectul acestei legi? Adica cum imbunatateste situatia din penitenciarele din Romania? Cati ies si daca cei care ies, locurile care se elibereaza nu cumva sunt umplute la loc? Adica tot asteptam acel pachet de la ministerul Justitiei. Am inteles ca nu trebuie sa-l presam, nu-l presam, nici pe minister, nici pe Guvern, dar doar aceasta lege nu rezolva nici situatia din penitenciare, nici celelalte subiecte care se refera la situatia din Justitie", a mentionat Dragnea.
El a aratat ca, in aceste conditii, el si colegii sai din conducerea PSD nu mai agreeaza ca "la doua-trei zile" sa mai apara alt subiect de discutie "parazit", care nu e sustinut de partid, si care nu permite Guvernului si comunicatorilor PSD sa explice ce se intampla cu programul de guvernare.
"Avem Legea salarizarii, foarte importanta, in curs de finalizare. E foarte greu sa mai vorbim despre ea cand noi trebuie sa dam explicatii daca gratiem sau nu faptele de coruptie", a mai spus Dragnea.
  Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 43 queries | Mysql time :0.012732 (s)