News Flash:

Ghinea: Daca Romania avea legile propuse de Toader, nu mai intra in UE

23 August 2017
1033 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader
Deputatul USR Cristian Ghinea afirma ca modificarile propuse de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la legile justitiei sunt grave, el sustinand ca, daca Romania avea astfel de prevederi, nu ar fi intrat in UE, subliniind ca „ne intoarcem la epoca controlului politic pe magistrati”.
„Mare parte din reforma justitiei facuta pentru a intra in UE este anulata prin propunerile ministrului de resort de astazi”, scrie Ghinea pe Facebook.
El subliniaza ca „Inspectia judiciara la MJ e cea mai grava”, pentru ca „ne intoarcem la epoca controlului politic pe magistrati”.
„Renuntarea la schema Guvern-CSM-Presedinte pentru sefia DNA si DIICOT e o greseala. Schema asta a asigurat echilibru si responsabilitate”, mai arata deputatul USR.
Cristian Ghinea continua: „Sa fiu clar: daca Romania avea legile propuse de Tudorel Toader atunci nu ar mai fi intrat in UE. Vom reveni cu detalii. E grav”.
Si presedintele PNL, Ludovic Orban, a scris miercuri, pe Facebook, ca scoaterea presedintelui tarii din ecuatia numirii sefilor de parchete va face ca ministrul Justitiei sa numeasa procurori obedienti, care sa raspunda la comenzi si care sa nu mai indrazneasca sa declanseze anchete impotriva „protejatilor din clientela politico-economica”. El a tinut sa precizeze ca liberalii sunt impotriva modificarilor aduse legilor justitie si se vor lupta cu toate armele pentru a impiedica adoptarea acestor „enormitati” care risca sa distruga independenta puterii judecatoresti.
Modificarile semnificative la cele trei legi ale Justitiei vizeaza majorarea vechimii pentru promovarea magistratilor, dar si procedura de numire a sefilor instantelor si Parchetelor. Astfel, procurorul general, adjunctul acestuia si seful DNA vor fi numiti de Sectia pentru procurori a CSM la propunerea ministrului Justitiei, si nu a presedintelui, cum este acum, iar mandatul acestora va fi de 4 ani, si nu de 3 ani. Totodata, seful instantei supreme va fi numit la propunerea presedintelui.
O a treia directie va fi infiintata in cadrul Parchetului General, pe langa DNA si DIICOT, si va face urmarirea penala pentru faptele reclamate ca a fi fost comise de catre magistrati este una dintre modificarile propuse de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la legile justitiei. O alta modificare vizeaza trecerea Inspectiei Judiciare de la CSM la Ministerul Justitiei.

cristian ghinea modificarile semnificative
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006975 (s)