News Flash:

Gabriel Oprea, dupa ce a pierdut procesul prin care daduse in judecata MEN pentru ca i-a fost retras titlul de doctor: Astept motivarea si voi face recurs. Teza mea de doctorat nu este plagiata

13 Iulie 2018
689 Vizualizari | 0 Comentarii
gabriel oprea

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, care a pierdut, pe fond, procesul prin care daduse in judecata Ministerul Educatiei si Guvernul pentru ca i-a fost retras titlul de doctor, spune ca decizia nu se bucura de autoritate de lucru judecat, fiind in prima instanta, si asteapta motivarea pentru a o ataca cu recurs. Oprea sustine in continuare ca lucrarea sa de doctorat nu a fost plagiata.


Jurnalista Emilia Sercan a scris vineri pe pagina sa de Facebook ca fostul ministru de Interne si vicepremier Gabriel Oprea a pierdut, pe fond, procesul prin care daduse in judecata MEN si Guvernul dupa ce i-a fost retras titlul de doctor. Ea sustine ca, desi Oprea va face recurs, care se va judeca la Curtea Suprema, este greu de schimbat o decizie data pe fond in contencios administrativ.

Gabriel Oprea a reactionat pe Facebook, sustinand din nou ca lucrarea sa nu a fost plagiata. El spune ca decizia judecatoreasca nu se bucura de autoritate de lucru judecat, intrucat este data in prima instanta, si ca asteapta motivarea pentru a ataca cu recurs.

"In legatura cu teza de doctorat, spun inca o data ca lucrarea mea nu este un plagiat. Astazi vorbim despre o hotarare judecatoreasca in prima instanta, care nu se bucura de autoritate de lucru judecat. Astept comunicarea acesteia pentru a cunoaste motivele avute in vedere de catre instanta la respingerea cererii mele. Voi declara recurs, urmand sa se pronunte definitiv Inalta Curte de Casatie si Justitie”, a scris Gabriel Oprea, vineri, pe pagina sa de Facebook.

El sustine ca subiectul tezei sale de doctorat "face in continuare obiectul unui atac politic concertat si foarte bine construit pe intelligence”. Fostul ministru a adaugat ca unii si-au facut un scop de a-l ataca politic, iar pentru ei nu conteaza nici verdictul neplagiat dat de Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii, si nici faptul ca, pentru verificarea tezei sale, s-a apelat la specialisti.

"Hotararea adoptata de toti cei noua membri ai Consiliului a fost foarte clara: Suspiciunea de plagiat nu se confirma. Aceasta hotarare este definitiva, nu a fost atacata in justitie si produce efecte juridice in continuare. In ciuda acestei decizii, atacurile politice <> au continuat, s-au intensificat, folosindu-se aceasta doamna Sercan, <> si acuzata ca a plagiat bucati intregi din lucrarea sa de licenta. Aceasta doamna care, in lacrimi, intr-un acces de constiinta, pe postul national de televiziune, a spus despre sine ca este o impostoare, ca nu poate pretinde ca este o profesionista a presei, ca a facut compromisuri si nu ar trebui sa se afle in emisiunea Profesionistii”, a mai spus Oprea.

De asemenea, el descrie discutiile din spatiul public despre posibilul plagiat al tezei sale de doctor drept un atac, care a reprezentat doar inceputul, insa se declara increzator ca i se va face dreptate.

„<> este o tema politica aparuta in spatiul public in vara anului 2015, cand eu aveam in sondaje 32% din increderea populatiei, iar UNPR 10%. Lansarea acestei teme de atac a fost doar inceputul, a fost urmata de dosare, procese. Am incredere ca mi se va face dreptate in toate aceste dosare, ca Adevarul va invinge.Merg inainte cu Dumnezeu!”, a conchis Oprea.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea si-a sustinut teza de doctorat, intitulata "Plangerea prealabila - perspectiva istorica”, in anul 2000, la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, avandu-l coordonator pe Ion Neagu, fost senator PSD.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005720 (s)