News Flash:

Este cel mai mic oras din Romania, dar a fost transformat in atractie mondiala! Multi dintre noi nu vor distribui asta

1 Iulie 2018
782 Vizualizari | 0 Comentarii
atractie

Este cel mai mic oras din Romania, dar a fost transformat in atractie mondiala !

Este considerat orasul cu cel mai mic numar de locuitori din Romania, avand o populatie de putin peste 1.600 de persoane, dar a devenit o atractie din ce in ce mai mare pentru turistii straini.Asezarea s-a format ca statiune in 1842, dupa ce fiul unui cioban s-a vindecat cu ajutorul apelor minerale de aici.Situate la 32 de kilometri de Miercurea Ciuc, Baile Tusnad, caci despre ele este vorba, atrag anual aproape jumatate de milion de turisti, majoritatea dornici sa se bucure de tratamentele cu ape minerale, recomandate in special celor cu afectiuni ale inimii.

Aerul curat de la Baile Tusnad este principalul atu al statiunii . Dar si curele de tratament cu ape minerale facute la Tusnad sunt renumite dincolo de granitele Romaniei, fiind cautate in fiecare an de sute de mii de turisti romani si straini.

Despre apele minerale din zona Tusnadului exista dovezi scrise inca din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, in care se mentioneaza prezenta unor izvoare de ape minerale cu efecte curative, folosite de catre localnicii satelor din apropiere.Potrivit statisticilor oficiale, in prezent, peste 450.000 de turisti innopteaza anual la Baile Tusnad, iar numarul celor care doar viziteaza statiunea ajunge la 1,5 milioane in fiecare an. Dintre acestia, 80% sunt romani, iar restul provin din Ungaria, Israel, Germania, Olanda, Franta.

Singurul centru balnear cu apa termala din regiune
In decembrie 2013, la Tusnad a fost inaugurat singurul centru balnear cu apa termala din regiune, printr-o investitie realizata de primarie din fonduri alocate de Guvern.

Centrul balnear are o capacitate de 250 de locuri cu 6 bazine, unul cu apa termala, unul de inot, unul pentru copii mici, 2 bazine cu aburi si unul legat, astfel incat se poate iesi afara. Cladirea mai are 3 saune, o camera cu sare si o camera pentru masaj si una cu aparate de fitness.In primul an de functionare, Centrul a avut peste 100.000 de vizitatori.

Ce boli poti trata la Baile Tusnad:

Bogat in ioni negativi, aerul de la Baile Tusnad este atat de benefic, incat turistii cu afectiuni pulmonare simt rapid o imbunatatire a starii lor dupa numai cateva zile de plimbari.Statiunea cu diverse izvoare de ape minerale, mezotermale si mofete este recomandat pentru tratamentul bolilor cardio vasculare, urinare si a sistemului nervos. Exista 44 izvoare naturale si foraje din care in prezent sunt utilizate 6 izvoare naturale, din care patru (Izv. Stanescu, Apor, Ileana si Mikes) pentru cura externa.
Prin cura interna se pot trata afectiuni digestive, gastrite hipoacide, precum si hepato-colecistite cronice, boli metabolice si neuro endocrine. Prin cura externa baile sunt recomandate in afectiuni cardiovasculare, tulburari circulare, reumatice si nevroza astenica sau de suprasolicitare, bolile ale aparatului locomotor.Statiunea dispune de baza de tratament, unde se efectueaza bai carbogazoase calde, aplicatii cu parafina, hidroterapii si fizioterapii, gimnastica medicala, electroterapie. Complexul este dotat cu 40 de vane si poate cura 800 de pacienti pe zi. Bazinul in aer liber este alimentat de apele Izvorului Bailor.

Povestea mai putin stiuta a Bailor Tusnad
Povestea mai putin stiuta a acestor bai este detaliata pe site-ul Bailetusnad.ro. In cheile Oltului, la o altitudine de 650m, la poalele muntilor acoperiti cu brazi se afla Orasul Baile Tusnad. Localitatea situata in partea sudica a Depresiunii Ciucului, intre muntii Harghita si Bodoc, este cea mai mica statiune balneara din tara, fiind cunoscuta pana astazi ca “Mica Elvetie”.

Data cea mai probabila pentru fondarea statiunii este anul 1842. Vindecarea miraculoasa a unui fiu de cioban a atras atentia asupra efectului terapeutic a apelor minerale, dupa care sa pus bazele unei societati pe actiuni in vederea exploatarii statiunii in anul 1845.Cu ocazia revolutiei din anul 1849 statiunea este distrusa, reconstructia incepe abia in 1852. Numele Baile Tusnad apare in 1861. Statiunea de renume ruropean a fost declarata oras in 1968.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006009 (s)