News Flash:

EPIDEMIA de RUJEOLA: Numarul total de cazuri confirmate in Romania este de 7.282, din care 30 de decese. Un al 31-lea deces este in curs de investigare in judetul Arad

23 Iunie 2017
884 Vizualizari | 0 Comentarii
rujeola
Numarul total de cazuri de rujeola confirmate in Romania pana vineri este de 7.282, fiind inregistrate 30 de decese, un al 31-lea deces posibil datorat rujeolei fiind in curs de investigare la Arad, anunta Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).
Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica (INSP), numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana vineri este de 7.282, din care 30 de decese.
Astfel, opt decese au fost inregistrate in judetul Timis, cinci in judetul Arad, sase in judetul Dolj, trei in judetul Caras Severin si cate unul in Bihor, Cluj, Calarasi, Satu Mare,Vaslui, Galati, Mures si Bucuresti.
"In urma concluziilor investigatiei epidemiologice, a fost infirmat decesul datorat rujeolei din judetul Caras Severin, acesta fiind cauzat de o suprainfectie bacteriana. Decesul raportat de judetul Cluj a fost confirmat cu rujeola. Un al 31-lea deces posibil datorat rujeolei este in curs de investigare in vederea confirmarii/infirmarii in judetul Arad", se arata in informarea saptamanala a Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005171 (s)