News Flash:

AVERTISMENT METEO! Vremea se va schimba RADICAL

23 Iunie 2017
962 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme calda
Romania pare impartita in doua in acest weekend din punct de vedere meteorologic. Specialistii de la ANM sustin ca vor fi perioade de disconfort termic ridicat, dar si ploi torentiale, insotite de descarcari electrice si vijelii.

ANM anunta, in intervalul 23 iunie, ora 13.00 – 24 iunie, ora 04.00, instabilitate atmosferica accentuata si disconfort termic in toata tara.

In intervalul mentionat, vor fi perioade de timp in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata in Maramures, Transilvania, Crisana, Banat si Moldova, precum si in zonele de deal si de munte din restul teritoriului, iar in cursul noptii de vineri spre sambata (23/24 iunie), local, si in Dobrogea si Muntenia.

Vor fi averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 lirtri/mp si pe arii restranse, indeosebi in Maramures, Transilvania si la munte, 40-50 litri/mp.

De cealalta parte, in dupa-amiaza zilei de vineri, 23 iunie, in regiunile sud-vestice si sudice, local disconfortul termic va fi ridicat – indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 36 de grade, izolat mai ridicate in sudul Olteniei.

anm ploi torentiale descarcari electrice vijelii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008053 (s)