News Flash:

De ce este ceapa este un super-aliment cu puteri miraculoase

7 Septembrie 2015
1707 Vizualizari | 0 Comentarii
ceapa taiata
Ceapa ajuta la detoxifiere si actioneaza ca antioxidant puternic, stimulandsistemul imunitar si reducand inflamatiile.

„Continutul ridicat de minerale, potasiu, calciu, fier, sulf, cat si vitaminele A si E, fac din ceapa o leguma importanta pentru o alimentatie sanatoasa”, spune nutritionistul Luiza Parvu. “Recomand ceapa in cantitati moderate si celor care tin cure de slabire, tocmai pentru continutul de minerale. Are si proprietati antimicrobiene. Ideal este sa fie consumata cruda, insa celor care nu o pot manca cruda le recomand si ca ingredient in mancare. Ceapa nu trebuie prajita, ci mai degraba inabusita”, mai sustine nutritionistul.

Iata cinci studii referitoare la beneficiile pe care le aduce ceapa:

1. Un studiu realizat in Franta in 1998 si publicat in European Journal of Epidemiolog  a scos la iveala ca riscul de cancer de san este considerabil redus in cazul femeilor care au un consum ridicat de ceapa si usturoi.

2. Doua studii independente facute de spitalele universitare ale unor facultati de medicina din India arata ca un consum zilnic semnificativ de ceapa cruda (140 de grame pe zi) scade glicemia, prevenind si chiar tratand diabetul. Interesant este ca in aceleasi studii s-a pus in evidenta un alt fapt remarcabil: ceapa nu reduce nivelul glicemiei la cei care nu sufera de diabet.

3. Un studiu preliminar realizat cu voluntari barbati arata ca administrarea a 50 grame de ceapa proaspata pe zi diminueaza riscul cresterii colesterolului seric, determinat de o alimentatte cu un continut ridicat de grasimi. De asemenea, consumul de ceapa previne ateroscleroza, ischemia cardiaca si amelioreaza hipertensiunea.

4. Un studiu facut de o echipa de medici de la Novi Sad, Serbia, a demonstrat ca ceapa cruda consumata zilnic are efecte importante in combatere afectiunilor cardiovasculare si a imbatranirii, datorita neutralizarii radicalilor liberi de catre substantele antioxidante din ceapa.

5. British journal of Cancer a publicat in 2004 un studiu denumit ,,Consumul de ceapa si usturoi, o problema de viata si de moarte”.

Studiul a urmarit 238 de pacienti cu cancer de prostata si 471 de barbati sanatosi. S-a descoperit ca barbatii care consumau peste 10 grame pe zi de ceapa sau usturoi aveau un risc mai mic de cancer de propstata decat cei care consumau mai putin de 2,2 grame. (sursa: doctorulzilei.ro)

ceapa detoxifiere antioxidant sistemul imunitar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1070 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013802 (s)