News Flash:

Ce si cum sa mananci pentru a preveni bolile de ficat

3 Septembrie 2015
1272 Vizualizari | 0 Comentarii
ficat
Prajelile contribuie substantial la imbolnavirea ficatului si slabirea acestuia.Regimul alimentar in bolile de ficat este diferit, in functie de bolnav.

- Spre exemplu, regimul alimentar in ciroza este mult mai restrict decat regimul alimentar in hepatita cronica.

- Bolile de ficat care duc la gastrite/ ulcer, necesita regim alimentar suplimentar, deosebit,

Pentru prevenirea bolilor de ficat, in primul rand trebuie sa avem:

o alimentatie bogata in glucide (dulciuri, fainoase);

un consum moderat de grasimi, in special animale;

proteine in cantitate normala;

consum limitat de sare;

Alimentele permise:

Ciorbe si supe din carne de pui sau de vita,

Cartofi piure, copti in ulei sau in unt,

Carne fripta: pui, vita, iepure de casa, curcan,

Mezeluri: sunca de Praga, parizier slab condimentat,

Paste fainoase de orice fel,

Fructe crude sau coapte la cuptor, compoturi, sucuri naturale,

Condimente: patrunjel, marar, leustean, dafin, etc.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006316 (s)