News Flash:

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis! Este vorba despre doctorate

20 Noiembrie 2016
1255 Vizualizari | 0 Comentarii
curtea constitutionala1
Titlurile de doctor nu pot fi controlate si retrase de aceeasi entitate care le-a emis. Judecatorii CCR si-au motivat decizia prin care au declarat neconstitutionala legea de adoptare a ordonantei de urgenta prin care se modifica Legea Educatiei.


Judecatorii au argumentat ca autoritatea care emite titlul de doctornu poate fi aceeasi cu cea care il retrage, fiind necesara consultarea unei entitati speciale, iar actul de anulare a titlului trebuie facut in instanta de catre un judecator.


Parlamentul a folosit in legea pe care a adoptat-o, cu ignorarea cererii de reexaminare din partea presedintelui Klaus Iohannis, ambii termeni – atat retragere, cat si anularea actului administrativ privind titlul de doctor, creand ambiguitate si intrand in conflict cu alte legi in vigoare, motiveaza Curtea Constitutionala.


Judecatorii mai arata si ca prevederea inclusa de Senat, prin care un doctor poate solicita singur renuntarea la titlul de doctor "incurajeaza un comportament neonest", permitand plagiatorilor sa se sustraga verificarilor si sanctiunilor, dar si sa scape cu "fructul" doctoratului obtinut neonest, adica sporuri salariale sau alte beneficii patrimoniale.

doctor judecator legea reexaminare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004736 (s)