News Flash:

Cum sa prelungesti viata unei baterii auto

9 Noiembrie 2014
1713 Vizualizari | 0 Comentarii
Bateriile auto sunt o parte importanta a automobilului. Acestea alimenteaza toti consumatorii electrici din masina: geamuri, radio, faruri etc. si ajuta ca masina sa porneasca si sa functioneze corespunzator. Din nefericire, au o perioada de valabilitate, cu totii stim asta, dar totusi, cand se termina tot suntem surprinsi si frustrati. Iar atunci cauti in disperare o baterie compatibila cu masina ta, la un pret rezonabil. Insa aceasta cautare nu trebuie sa fie atat de dificila - baterii auto gasesti si online, o gama larga de diferite tipuri de baterii, astfel, poti sa simplifici substantial procesul de cautare si cumparare.
Chiar daca bateriile auto se termina pana la urma, sunt cateva lucruri pe care le poti face pentru a intretine bateria auto cat mai bine si sa ii prelungesti viata pe cat posibil.
la fel ca orice lucru, si bateriile auto merg mai bine cand sunt curate. Odata la proximativ 3 luni de zile curata bornele bateriei cu o perie de sarma. Astfel poti sa fii sigur ca nu este nimic intre borne si conectori care poate intrerupe alimentarea cu electricitate.
deconecteaza bateria daca nu planuiesti sa folosesti masina cel putin doua saptamani. Nu proceda cum am procedat eu cand am hotarat sa fiu “verde” si sa folosesc bicicleta prin oras pe timp de vara. Cand a venit toamna am gasit bateria goala.
daca folosesti masina doar ocazional, dar regulat, asigura-te ca folosesti masina cel putin 20 de minute in fiecare saptamana. Alternatorul incarca bateria cand merge masina, insa daca conduci mult, dar pe distante scurte, viata bateriei tale va scadea. Mai multe cicluri de pornire impreuna cu un timp scurt de conducere duce la scaderea in timp a capacitatii sale.
o modalitate de a proteja bateria si iarna de frig si vara de caldura si de a prelungi viata sa este izolarea (asta daca ai destul loc) cu o patura de izolatie. Atentie, doar cu o patura speciala de izolatie, nu cu orice carpa gasita in garaj
nu lasa cheile in contact. Chiar daca nu pare un lucru foarte important, cheia in contact atata timp cat masina nu merge afecteaza bateria sa, iar daca o uiti in contact peste noapte te poti trezi dimineata cu o baterie terminata.
Aceste sfaturi pot sa te ajute sa prelungesti viata bateriei sale, chiar si cateva luni in plus conteaza, pana la urma aceasta este o investitie mare si vrei sa beneficiezi de pe urma ei cat de mult posibil.

bateriile auto
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006100 (s)