News Flash:

Cum ne pot imbolnavi ploaia, frigul si umezeala

28 Septembrie 2015
1151 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme rece si ploi
Regimul termic al acestei perioade va poate crea probleme majore de sanatate mai ales daca apartineti grupelor de de risc precum copiii sau varstnicii sau cei cu afectiuni metabolice, cardiace, respiratorii sau neurologice.
Variatiile importante de temperatura reprezinta un stres adaptatativ ce poate crea un grad important de disconfort chiar persoanelor sanatoase in functie de varsta, sex, stare fiziologica si regim de activitate. Varstele extreme, copii si varstnicii, au o susceptibilitate crescuta in a resimtii aceste variatii precum si cei cu patologie asociata de tip cardiovascular, neurologic, respiratori si metabolic.
 
Racirea brusca, ploaia si umezeala pot crea probleme de sanatate constand in afectiuni respiratorii acute de tipul laringitelor, bronsitelor sau pnemoniilor la care se pot asocia nevralgii cu variate localizoari, frecvent intercostale. Nu sunt rare nici agravarea sau favorizarea patologiei osteoarticulare reflectate de cresterea solicitarilor de aistenta medicala pentru lombalgii sau lombosciatica.
 
Recomandam pentru pacienti:
 
Dintre metodele ce asigura va asigura protectia in fata temperaturilor scazute recomandam evitarea deplasarii la primele ore ale diminetii sau seara, cand temperaturile sunt mai scazute, daca nu sunteti imbracati corespunzator si respectarea stricta a regimului igientodietetic si a medicatiei cronice.
 
 
Conf. univ.dr.Tudor Ciuhodaru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005002 (s)