News Flash:

Universitatea de Vest din Timisoara face un anunt despre teza de doctorat a Codrutei Kivesi

30 Septembrie 2016
2159 Vizualizari | 0 Comentarii
codruta2
Conducerea Universitatii de Vest din Timisoara i-a solicitat Scolii Doctorale de la Facultatea de Drept, unde Laura Codruta Kovesi a sustinut teza de doctorat, un punct de vedere asupra lucrarii scrise de sefa DNA. Scoala doctorala de la Drept a mai emis un punct de vedere pe aceasta tema in 2012.

Teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi este reanalizata deUniversitatea de Vest din Timisoara. Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a declarat ca a solicitat Scolii Doctorale de la Facultatea de Drept un punct de vedere cu privire la doctoratul sefei DNA, urmand ca in functie de raspunsul primit sa se ia o decizie cu privire la sesizarea Comisiei de Etica, despre care rectorul spune ca poate sa se si autosesizeze. Directorul Scolii Doctorale din cadrul UVT, Otilia Hedesan, a declarat ca Scoala Doctorala de la Drept are termen pana luni sa comunice un punct de vedere cu privire la teza de doctorat a Codrutei Kovesi.

Otilia Hedesan a mai declarat ca verificarea tezei lui Kovesi se realizeaza urmand aceeasi pasi ca in 2012, cand s-a efectuat o verificare, iar Consiliul National de Etica a emis un verdict de neplagiat. „In anul 2012 CNATDCU ne-a solicitat teza doamnei Kovesi. Am trimis-o conform cu originalul, urmand ca ea sa fie analizata si in cadrul Consiliului National de Etica. Daca va amintiti la finalul lunii iunie 2012, CNADTCU a fost desfiintat. Teza a fost trimisa catre Consiliul National de Etica, unde s-a si dat verdictul”, a declarat directorul Scolii Doctorale din cadrul UVT.

Potrivit Otiliei Hedesan, teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi a fost analizata si in 2012 de Comisia de Etica a UVT, care a emis un raport „care nu se pronunta foarte ferm”. Mai exact, Otilia Hedesan spune ca in raportul Comisiei de Etica a UVT au fost puse sub semnul intrebarii pasajele de text care sunt citate din lucrari aleLaurei Lascu, despre care s-a dovedit ca e tot Codruta Kovesi, care semna cu numele de fata.

Intrebata ce raspuns ar putea da Scoala Doctorala de la Facultatea de Drept, in conditiile in care s-a pronuntat deja in 2012, Otilia Hedesan a spus ca Scoala Doctorala de la Drept are acum o alta componenta „pentru ca foarte multi colegi s-au abilitat in acesti ani”. De asemenea, Comisia de Etica din cadrul UVT nu mai este cea din 2012. „Probabil ca ideile sunt cele care au fost formulate deja (n.r. de catre Scoala Doctorala de la Drept) si atunci vom vedea si cu colegii din noua Comisie de Etica care vor fi pasii. Nu vad motive pentru care nu s-ar putea relua in Comisia de Etica acest subiect”, a declarat Otilia Hedesan.

Potrivit directoarei Scolii Doctorale de la Universitatea de Vest, reanalizarea lucrarii de doctorat a tezei de doctorat a Codrutei Kovesi s-a realizat in urma verdictului dat de Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) din Cluj-Napoca, asociatie care a emis un comunicat de presa cu titlul: „Confirmam plagiatul Laurei Codruta Kovesi”. „Am facut solicitarea de reanalizare pe baza solicitarii facute de colegii de la GRAUR, care este o asociatie academica”, a spus Otilia Hedesan.
Articol preluat de pe stiripesurse.ro

marilen pirtea otilia hedesan codrutei kovesi cnatdcu laurei lascu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1328 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004919 (s)