News Flash:

Ultimul bilant al atentatului de la Ankara a ajuns la 37 de morti

14 Martie 2016
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
ankara 1
O explozie a avut loc in centrul capitalei turce Ankara, soldandu-se cu moartea mai multor persoane, a informat un functionar din cadrul securitatii, citat de Reuters online. Unul dintre cei doi autori ai atentatului este o militanta care facea parte din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), potrivit unor oficiali din cadrul securitatii, citati de Le Figaro.
UPDATE 11:15 - Militanta PKK, printre autorii atentatului de la Ankara - surse
Potrivit acestora, care au facut declaratiile pe baza informatiilor obtinute la locul atacului, presupusa militanta, pe nume Seher Cagla Demir, se alaturase PKK in anul 2013.
Ultimul bilant al atentatului din capitala Turciei a ajuns la 37 de morti, 71 de raniti in spitale, informeaza Reuters care il citeaza pe ministrul turc al Sanatatii. 
Duminica noaptea presedintele Turciei a afirmat ca "Atacul sporesste determinarea noastra de a lupta impotriva terorismului". 
Un inalt oficial din cadrul securitatii a declarat pentru Reuters ca explozia pare sa fie cauzata de un atac cu masina-capcana. 
Un functionar din cadrul securitatii a declarat anterior pentru Reuters ca explozia, a avut loc in centrul capitalei turce Ankara in apropiere de Parkul Guven, s-a soldat cu moartea si ranirea mai multor persoane.
Atacul nu a fost revendicat, insa doi oficiali din cadrul serviciilor de securitate au declarat ca primele elemente ale anchetei sugereaza implicarea Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat de Ankara organizatie terorista, sau a unei frupari afiliate acestuia.
Ministrul de Interne Efkan Ala a declarat ca numele organizatiei responsabile probabil va fi dezvaluit luni, odata cu incheierea primelor investigatii.
"S-au facut descoperiri importante", a declarat el, fara sa ofere alte detalii, la finalul unei reuni cu premierul Ahmet Davutoglu, seful serviciilor de informatii si reprezentanti ai serviciilor de securitate.
"In aceasta (duminica) seara, civili care asteptau intr-o statie de autobuz au fost vizati de un atentat terorist comis cu ajutorul unei masini-capcana", a adaugat ministrul de Interne.

le figaro militanta pkk
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004747 (s)