News Flash:

Timisorenii care au vrut sa aprinda lumanari pentru eroii Revolutiei au gasit Catedrala inchisa

17 Decembrie 2014
1175 Vizualizari | 0 Comentarii
Mai multi oameni care au vrut sa cumpere, marti noapte, lumanari din Catedrala Mitropolitana din Timisoara pentru a le aprinde in memoria eroilor cazuti la Revolutie in urma cu 25 de ani au gasit portile incuiate si s-au aratat revoltati de aceasta situatie, in final un preot lasandu-i sa intre.
La aproximativ trei ore de la plecarea de la Timisoara a presedintelui ales, Klaus Iohannis, dupa ce acesta a participat la mai multe evenimente dedicate Revolutiei din Decembrie 1989, marti seara, mai multi credinciosi au incercat sa intre in Catedrala Mitropolitana pentru a cumpara lumanari, insa au gasit portile incuiate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Robu s-a sucit. Va da bani pentru Catedrala Mantuirii Neamului

Tot mai multi enoriasi din Timisoara cer mutarea lui Paisie din Banat!
 
Oamenii au inceput sa traga de usi si si-au amintit ca la fel s-a intamplat si in urma cu 25 de ani, in 18 decembrie 1989, cand armata a tras asupra oamenilor adunati pe treptele Catedralei, iar din interior usile au fost incuiate, din acest motiv 40 de persoane care au fost impuscate pierzandu-si viata.
La un moment dat, in timp ce oamenii care voiau sa cumpere lumanari, marti noapte, trageau de usile incuiate, din interiorul lacasului de cult a iesit o femeie care a spus ca s-a terminat programul de vizitare al Catedralei si ca inauntru se face curatenie.
”Oamenii de aici sunt datorita Revolutiei din 1989. Faceti curat in biserica, dar eu vreau acum sa cumpar lumanari. Vine lumea sa intre in biserica si nu le dati voie?”, i s-a adresat un barbat femeii de serviciu.
Aceasta a raspuns ca exista un administrator si ca acesta va trebui sa raspunda.
O alta femeie s-a aratat revoltata ca nu a putut sa intre in Catedrala sa cumpere lumanari pentru eroii Revolutiei.
”Am mers la fiecare usa si nu am putut sa intram. Nu am putut sa intram pentru ca e usa inchisa, iar doamna care facea curatenie sunt convinsa ca nu a iesit ca asa a vrut ea. Nu cred ca ea isi permitea sa ne spuna noua ca este un program aici. Daca era un program aici, in urma cu 25 de ani, dansa nu mai era inauntru si nu facea curatenie. Am vrut doar sa cumparam o lumanare sa punem in piata”, a spus femeia.
La un moment dat, in zona si-a facut aparitia si un preot care le-a spus timisorenilor adunati in fata portilor Catedralei ca lacasul de cult este inchis pentru curatenie. Cu toate acestea, el le-a permis, in final, oamenilor sa intre si sa cumpere lumanari.
Marti seara, timisorenii au aprins candele pe treptele Catedralei Mitropolitane, in fata unui monument din Piata Victoriei, dar si pe platoul din fata Operei, in memoria eroilor care au murit in timpul evenimentelor din 1989.
Si presedintele ales, Klaus Iohannis, s-a aflat, marti, la Timisoara, depunand o coroana de flori la Monumentul Eroilor Martiri din Cimitirul Eroilor si aprinzand o candela la Catedrala Mitropolitana. Mediafax.ro

catedrala mitropolitana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1466 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006341 (s)