News Flash:

Raportul privind interventia dupa prabusirea elicopterului SMURD, prezentat premierului

16 Decembrie 2014
1111 Vizualizari | 0 Comentarii
Raportul privind interventia care a avut loc pe lacul Siutghiol din judetul Constanta dupa prabusirea elicopterului SMURD, accident in care si-au pierdut viata toti cei patru membri ai echipajului, va fi prezentat premierului de catre ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.
La locul accidentului sunt in continuare echipele de procurori militari si criminalisti, care fac investigatii privind cauza accidentului in care si-au pierdut viata pilotul, copilotul, medicul si asistenta medicala din elicopterului SMURD prabusit luni in lacul Siutghiol din judetul Constanta, iar alaturi de fortele Ministerului Afacerilor Interne, in zona a ramas secretarul de stat Raed Arafat.
"Vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ca in cadrul Centrului Operational de Comanda al MAI, pe care il coordoneaza personal, sa fie realizata o informare completa, care sa coroboreze toate datele referitoare la modul de interventie in misiunea de cautare-salvare care a avut loc pe lacul Siutghiol. Vicepremierul Gabriel Oprea va prezenta aceasta informare Primului ministru, Victor Ponta", se arata intr-un comunicat de presa al MAI transmis marti agentiei MEDIAFAX.
Comandorul Petre Corneliu Catuneanu, capitanul comandor Ginel Claudiu Cracanel, medicul Laura Vizireanu si asistenta medicala Gabriela Camelia Harton si-au pierdut viata in urma prabusirii, in lacul Siutghiol, a elicopterului SMURD, de tip EC 135, cu care se intorceau dintr-o misiune aeromedicala, dupa ce au transportat un pacient la Spitalul Judetean Constanta.
Pilotul elicopterului, comandorul Petre Corneliu Catuneanu, avea 47 de ani, era casatorit si avea un copil. El era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 10 ani si absolvise Scoala Militara in urma cu 23 de ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135, potrivit MAI.
Copilotul, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel, avea 42 ani, era casatorit si avea un copil minor. Copilotul avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe elicopter de tip EC 135, era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de sapte ani si absolvise cursurile Scolii Militare in urma cu 18 ani.
Medicul Laura Vizireanu, de la SMURD Constanta, avea 39 de ani, iar asistenta medicala, Gabriela Camelia Harton, 38 de ani si lucra in cadrul SMURD din anul 2008.
Laura Vizireanu, medicul aflat in elicopterul SMURD prabusit, a fost prima persoana recuperata de pompieri din apa. Aceasta a fost resuscitata initial de medicii de pe ambulanta timp de aproximativ 45 de minute, ea raspunzand manevrelor de resuscitare. Ulterior, femeia a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta si internata in stare critica la sectia de terapie intensiva, unde a murit cateva ore mai tarziu.
A doua persoana gasita, dupa peste trei ore de cautari, a fost copilotul elicopterului, care a fost adus cu salupa la mal in jurul orei 21.30, la aproximativ cinci ore de la prabusirea elicopterului. Medicii i-au facut masaj cardiac si apoi l-au transportat la spital, unde au continuat manevrele de resuscitare timp de peste o ora, cadrele medicale facand tot posibilul sa-l resusciteze, incalzind corpul si incercand repornirea inimii, insa fara rezultat.
A treia persoana, pilotul elicopterului, a fost adusa la mal la miezul noptii, si in cazul acesteia fiind facute manevre de resuscitare timp de cateva zeci de minute, tot fara rezultat.
La aproximativ 12 ore de la prabusirea elicopterului SMURD, scafandrii au reusit sa gaseasca si trupul celei de-a patra persoane care se afla in aparatul de zbor, fiind vorba despre asistenta medicala Gabriela Harton, in varsta de 38 de ani, care era insarcinata.
Trupul acesteia a fost gasit in jurul orei 04.30, decesul femeii fiind declarat chiar la fata locului. Mediafax.ro

i smurd gabriel oprea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006188 (s)