News Flash:

Tot mai multi enoriasi din Timisoara cer mutarea lui Paisie din Banat!

23 Martie 2014
1824 Vizualizari | 0 Comentarii
Paisie Lugojanul
Patriarul Daniel a primit o nouă petiţie împotriva dicturii impuse de episcopul vicar al Timişoarei...
La sfarşitului celei de-a treia săptămani din Postul Mare, episcopul-vicar al Timişoarei, Paisie Lugojanul, primeşte o lovitură neaşteptată.
Pe masa patriarhului Daniel a ajuns o nouă petiţie semnată de peste 300 de credincioşi, apropiaţi ai preoţilor eliminaţi din sistem de Paisie sau chiar preoţi ajunşi la capătul puterilor. Semnatarii petiţiei susţin că, dacă Patriarhia Romană nu ia măsuri urgente, vor reîncepe acţiunile de protest pe treptele Catedralei de la Timişoara.
Este vorba despre o nouă petiţie în care se cere mutarea din Banat a episcopului vicar al Timişoarei, prima fiind susţinută şi semnată de cei ce protestau în 2011 pe treptele Catedralei Mitropolitane, după retragerea dreptului de semnătură a mitropolitului Banatului, Inaltpreasfinţitul Nicolae. Eliminiarea mai multor preoţi emblematici din Catedrala Mitropolitană se pare că este picătura care a umplut paharul enoriaşilor de la Timişoara.
„Totul are o limită, Paisie Lugojanul a întrecut orice măsură. Este aproape incredibil cum a putut să transforme Catedrala Mitropolitană din Timişoara într-un loc în care domneşte ura şi raca. I-a eliminat pe toţi preoţii cu har din catedrală, doar pentru a face loc slugilor lui. Ii cerem deschis să plece de la Timişoara”, ne-a declarat unul dintre semnatarii petiţiei anti-Paisie.
Majoritatea preoţilor cunoscuţi din Catedrala Mitropolitană din Timişoara - Campeanu, Dragomir, Fieraru, Florescu, Trăilă - au fost scoşi pe uşa din dos a Catedralei pentru că nu au mai fost pe placul episcopului-vicar al Timişoarei. Ma mulţi semnatari ai petiţiei susţin că, dacă în scurt timp nu se vor lua măsuri pentru mutarea lui Paisie din Banat, vor avea loc noi proteste pe treptele Catedralei Mitropolitane din Timişoara. sursa: Ziuadevest.ro

patriarul daniel postul mare paisie lugojanul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0688 (s) | 23 queries | Mysql time :0.010650 (s)