News Flash:

SOCANT! Acneea predispune la suicid

23 Noiembrie 2014
1312 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit celor mai recente studii, impactul psihologic al acneei asupra tineriloreste major. Potrivit unui studiu care a inclus aproximativ 3.800 de tineri, dintre care 14% aveau acnee severa, fetele cu acnee severa au avut idei de suicid de 2 ori mai frecvente decat cele fara acnee severa. In cazul baietilor, acestea au fost chiar de 3 ori mai frecvente.

"Acneea este o boala care nu lasa doar urme fizice, ci si psihice prin scaderea increderii in sine a adolescentilor, mergand pana la traume de lunga durata. Tinerii trebuie sa stie, insa, ca tratamentul este simplu si ca informarea corecta impreuna cu consultarea unui medic specialist pot vindeca acneea eficient", sustine dr. Mihaela Leventer.

Un alt studiu publicat in Dermatology Online Journal, realizat de cercetatori de la Wake Forest University School of Medicine, a implicat 1.500 de adolescenti. Dintre acestia, 48% au declarat ca acneea le afecteaza viata de zi cu zi.

De asemenea, specialistii au mai observat si faptul ca sentimentele provocate de aparitia acneei sunt comparabile cu acelea ale pacientilor cu afectiuni mult mai grave precum diabet, cancer, epilepsie sau tulburari psihiatrice.
Sanatate.bzi.ro 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007255 (s)