News Flash:

SOC! Cate milioane de euro valoreaza cocaina neagra capturata la Timisoara

9 Aprilie 2015
1217 Vizualizari | 0 Comentarii
Cocaina neagra, adusa din Ecuador si confiscata, miercuri, la Timisoara, inainte sa ajunga in Spania, valora pe piata neagra aproximativ patru milioane de euro, a anuntat procurorul sef interimar al DIICOT, Giorgiana Hosu.
Potrivit sursei citate, cele peste 70 de kilograme stupefiante, care aveau ca tara de destinatie Spania, constituie prima captura de cocaina neagra realizata de autoritatile romane.
Giorgiana Hosu a adaugat ca o alta premiera legata de acest caz este faptul ca "livrarea supravegheata s-a facut fara substituirea drogurilor, cum se face in mod obisnuit", acestea aflandu-se in mainile traficantilor, fara sa existe riscul ca politistii si procurorii sa le scape de sub supraveghere.
"Drogurile au fost supuse unui proces tehnologic in asa fel incat sa nu poata fi detectate nici de caini, nici de scanner. Ulterior, acestea, care arata practic ca o smoala, au fost injectate in piesele de mobilier", a declarat comisarul sef Jean Cucu, precizand ca actiunea a avut numele de cod "Chopin", denumire data chiar de catre autoritatile din Romania, si a fost sprijinita de politistii germani, britanici si spanioli.
Potrivit unor surse judiciare, politistii si procurorii DIICOT au prins trei persoane, doi barbati si o femeie, care reprezentau celula insarcinata sa se ocupe de tranzitarea cocainei pe teritoriul Romaniei.
Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, ca cei trei suspecti sunt un cetatean venezuelean, rezident in Romania, sotia lui romanca si un columbian.
Barbatul din Venezuela si nevasta lui erau stabiliti la Timisoara, unde, spun anchetatorii, duceau o viata discreta si aveau relatii fosrte bune cu vecinii, in asa fel incat sa nu atraga atentia asupra lor.
Acestia erau monitoritati de aproximativ o luna, insa in ultimele doua saptamani, drogurile au fost tinute sub observatie 24 de ore din 24.
Mai mult, anchetatorii romani au reusit sa obtina mostre din drogurile disimulate in mobila cu doua saptamani inainte ca stupefiantele sa fie confiscate. Aceste mostre au fost ulterior testate in laboratorul Politiei Romane, iar politistii au incercat timp de doua zile sa obtina din cocaina neagra droguri bune pentru consum. "S-a obtinut cocaina de consum, dar nu s-a putut ajunge la calitatea pe care stiu s-o obtina chimistii din Venezuela", au mai spus politistii.
Potrivit surselor citate, transportul de cocaina trebuia sa treaca initial prin portul Constanta, dar dupa ce autoritatile judiciare germane au intrat pe firul operatiunii, traficantii au modificat traseul si drogurile au trecut prin vama Otopeni, de unde au fost duse mai departe la Timisoara, unde s-a facut captura.

Drogurile erau ascunse in corpuri de mobilier incarcate intr-un container, pe care politistii a trebuit sa le taie pentru a recupera cocaina.

cocaina neagra timisoara giorgiana hosu drogurile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006650 (s)