News Flash:

Carnea de porc din Timis este exportata in Asia

7 Aprilie 2015
1253 Vizualizari | 0 Comentarii
La aproximativ trei ani de cand UE a dat unda verde Romaniei la exportul de carne de porc, gigantul mondial Smithfield, cel mai mare producator din Romania, a ajuns sa vanda in UE aproximativ 20% din cat produce in fermele autohtone. Va ataca in curand si piata Chinei, fiind singurul producator care are dreptul sa vanda acolo.
Smithfield Romania, companie controlata de producatorul chinez Shuangui (WH Group), a ajuns sa vanda aproximativ 20% din productia locala pe piata UE, la doi ani de cand a intrat in Sistemului Canalizat (SC) de producere a carnii de porc, care ii asigura accesul pe piata comunitara. Compania se pregateste, totodata, de primele livrari catre China, care tocmai si-a dat acordul sa importe carne de porc congelata din tara noastra. "Odata cu accesarea pietelor europene de carne de porc in anul 2012, am demarat primele livrari intracomunitare de carcasa de porc, piese transate si subproduse catre tarile membre UE, conform cererii inregistrate de catre compania noastra pentru produse din carne de porc. In acest moment piata interna ramane principala noastra piata de desfacere, un procent de aproximtiv 20% fiind reprezentant de vanzarile pe canalul de export", a declarat pentru ECONOMICA.NET Cristina Bodea, director de sustenabilitate Smithfield Romania. Potrivit acesteia. Smithfield vinde catre companii din 17 state. Cele mai importante piete externe pentru ei, in functie de volumele de carne de porc directionate catre pietele externe, sunt Ungaria (31% din total exporturi), Grecia (21%), Bulgaria (18%), Spania (8%) si Irlanda (5%). In momentul de fata, citeva zeci de ferme de porci pot vinde in spatiul comunitar, scrie ziuadevest.ro.
In scurt timp, compania va putea incepe livrarile si catre China, dupa ce, pe 16 martie, Romania a primit aprobarea inregistrarii S.C. Smithfield Romania SA, in calitate de exportator, in statul asiatic. "Semnarea acordurilor comerciale intre Smithfield Romania si R.P. Chineza, prin Administratia Generala pentru Controlul Calitatii, Inspectiei si Carantinei din R.P. Chineza (AQSIQ) nu va afecta oferta de carne de porc de pe piata interna, care reprezinta principala piata de desfacere a Smithfield. Capacitatile noastre de productie ne permit sa ramanem un furnizor consecvent, atat pe piata interna, cat si pe pietele externe unde suntem prezenti", a declarat oficialul Smithfield, fara a preciza ce cantitati urmeaza sa trimita in Republica. "Pe termen lung, prezenta companiei noastre pe piata chineza va duce la recunoasterea valorii produselor de export romanesti pe pietele asiatice", mai spune Bodea. Aceasta in contextul in care cererea de carne de porc pe piata Chinei este in continua crestere.

smithfield romania
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008373 (s)