News Flash:

Propolisul, o arma excelenta in lupta impotriva cancerului

4 Octombrie 2015
1372 Vizualizari | 0 Comentarii
propolis
Propolisul este un compus natural produs de albine din mugurii plantelor, amestecati cu ceara si rasina. Albinele il folosesc pentru a repara eventualele imperfectiuni ale stupului si pentru a-l proteja de virusuri, bacterii, fungi sau diversi microbi. Acesta mentine temperatura si sanatatea stupului la un anumit nivel.

Nu este surprinzator faptul ca propolisul poate fi extrem de folositor in lupta omului cu anumite afectiuni. Asadar, au fost identificate cateva beneficii pe carepropolisul le poate aduce: de exemplu, este foarte eficient la vindecarea leziunilor, impotriva infectiilor pielii, la repararea tesuturilor ori in cazul unor probleme gastro-intestinale. Continutul propolisului depinde de locul in care albinele isi au stupul si de perioada anului. Adesea, propolisul are peste 180 de compusi naturali, multi dintre acestia fiind concentrati de antioxidanti puternici, flavonoide si fenoli. De asemenea, propolisul are proprietati anestetice, imuno-modulatoare, anti-inflamatorii, antioxidante, beneficii cardiovasculare si poate chiar preveni ori trata diferite forme de cancer.

Beneficii si proprietati

Din cate se pare, propolisul verde brazilian ar putea avea beneficii semnificative si variate, unele care ar putea surprinde chiar si specialistii mai… conservatori. In mare, s-a descoperit ca acest gen de propolis poate aduce beneficii in diverse zone ale procesului cancerigen: anti-inflamatorii, anti-virale, la vindecarea ranilor, este un stimulent imunitar, distruge radicalii liberi, protejeaza ADN, are efecte impotriva tumorilor, ucide celulele canceroase, are activitate anti-metastatica.

Mai mult, s-a demonstrat faptul ca propolisul amplifica beneficiile chimoterapiei si ale radioterapiei, avand un efect protector asupra celulelor sanatoase, precum si faptul ca actioneaza precum un catalizator asupra efectelor chimioterapiei. Pana acum, specialistii nu au reusit sa demonstreze ca propolisul ar vindeca vreo forma de cancer, insa acesta poate fi de ajutor alaturi de alte tratamente, tocmai datorita compusilor naturali pe care ii are.

Actiune si reactiune

Inflamarea este precursoarea cancerului si poate fi cauzata de un numar de factori, precum eicosanoidele, citochinele, radicalii liberi, histamina si serotonina. Totodata, s-a demonstrat ca propolisul inhiba emanarea prostaglandinei, a leucotrinei si a histaminei, scrie curademiere.ro. In plus, s-a descoperit ca propolisul poate vindeca artrita.

De asemenea, diferite studii au scos la iveala faptul ca propolisul este extrem de eficient impotriva principalelor radacini de stafilococi, E-coli, salmonela, candida si chiar HIV. Dupa efectuarea unei interventii chirurgicale impotriva unei forme de cancer, tesuturile subcutanate se vindeca mai repede cu ajutorul unor comprese cu propolis, miere de albine si unguent de tataneasa.

propolisul propolisul infectiilor pielii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005969 (s)