News Flash:

FABULOS! Tratament revolutionar care poate distruge cancerul de san in doar 15 minute fara sa fie nevoie de mastectomie

2 Octombrie 2015
1124 Vizualizari | 0 Comentarii
cancer mamar
Fiona Fisher a fost diagnosticata cu cancer mamar in aceasta vara si a fost uimita atunci cand medicii i-au sugerat sa incerce mai intai un tratament cu laser de 15 minute.

Acesta implica injectarea unui medicament in tumora pentru a o face sensibila la lumina. Apoi cu ajutorul unui ac trimit un fascicul puternic de lumina in celulele canceroase pentru a le distruge.

„Intreaga procedura fost mai putin invaziva decat biopsia”, a declarat Fiona (57 de ani).

Cu doar opt saptamani in urma, Fiona a inceput sa se ingrijoreze cand a observat un nodul la nivelul sanului drept. In doar doua saptamani, ea a devenit unul dintre primii patru pacienti care au fost tratati cu ajutorul terpaiei fotodinamice, in cadrul unui nou studiu realizat la Spitalul Royal Free din Londra, potrivit doctorulzilei.ro.

Fototerapia dinamica a fost atestata ca terapie impotriva cancerului cu 25 de ani in urma si acum a fost aprobata de National Institute for Health and Care Excellence (NICE) ca tratament impotriva a patru tipuri de cancer: cancer de piele, cancerul capului si al gatului in faze avansate si cancerul pulmonar si esofagian.

„Este un tratament extraordinar care nu necesita costuri foarte mari si mult timp de asteptare, iar pacientii nu mai trebuie sa se supuna altor tratamente care au efecte secundare foarte neplacute”, spune David Longman, fondatorul fundatiei caritabile Killing Cancer.

„Este foarte rapid, pacientii si familiile acestora sunt anuntati in scurt timp daca a fost sau nu distrus cancerul. Pana de curand, tratamentul avea un dezavantaj major: ramanea in organism cateva saptamani, timp in care pacientii nu aveau voie sa iasa din casa pentru ca erau foarte sensibili la lumina. Ceea ce a facut posibil acest studiu pe cancerul de san a fost introducerea unui nou medicament care este eliminat din corp in 48 de ore”, a adaugat Longman.

La fel ca toti participantii la studiu, Fiona a petrecut 48 de ore dupa tratament intr-o camera intunecata dintr-un salon privat al Royal Free Hospital.

Expertii cred ca terapia fotodinamica ar putea fi des folosita in cazul unor tipuri de cancer mamar, fara sa fie nevoie de operatie.

„Avantajul acestei terapii este ca functioneaza eficient fara sa afecteze tesutul sanatos, iar sanul ramane intact”, spune prof. Mohammed Keshtgar.

fiona fisher cancer mamar tumora celulele canceroase
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005001 (s)