News Flash:

Primarul Robu, lasat singur la conferinta de presa! Protest al PRESEI din Timisoara pana cand primarul Robu isi prezinta public scuze pentru jignirile aduse jurnalistilor

7 Martie 2018
1015 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu primarul Timisoarei 20

Aproximativ 20 de jurnalisti din Timisoara au parasit, marti, conferinta organizata de Nicolae Robu la sediul Primariei, in semn de protest fata de atitudinea edilului, care i-a jignit pe ziaristi de mai multe ori fara sa isi ceara scuze, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Aproximativ 20 de jurnalisti de la cele mai importante publicatii din Timisoara au decis sa paraseasca, marti, sala din sediul primariei in care Nicolae Robu sustinea conferinta de presa saptamanala, transmisa in direct si pe pagina de Facebook a edilului. Jurnalistii au asteptat ca primarul Nicolae Robu sa inceapa conferinta de presa, iar apoi s-au ridicat si au plecat in semn de protest fata de jignirile edilului din ultimele zile.

Marti, primarul Timisoarei nu a mai jignit ziaristii, dar nici nu si-a cerut scuze, vorbind despre subiecte de interes local timp de aproximativ o ora.

“Actiunea de astazi (n.r. marti) este o continuare a protestului inceput ieri (n.r. luni) de jurnalistii din Timisoara ca reactie la jignirile repetate ale primarului Timisoarei, care au avut ca si tinta jurnalistii. Chiar si ieri (n.r. luni), dupa ce am trimis acea scrisoare de protest, cel care este si presedinte al PNL Timis a continuat valul de insulte la adresa reprezentantilor presei, indiferent de politica editoriala si de opiniile noastre. Toate redactiile din Timisoara suntem unite in a apara libertatea de exprimare si de a pune intrebari politicienilor. Nu vom negocia acest lucru cu nimeni si nu vom mai tolera astfel de comportamente abuzive, mai ales ca Timisoara este orasul unde in 1989 s-a murit in primul rand pentru libertatea cuvantului”, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, Dragos Bota, editor-sef Pressalert.ro.
Protestul jurnalistilor timisoreni fata de atitudinea primarului Nicolae Robu va continua in urmatoarele doua saptamani printr-un alt demers comun, acela de a nu mai publica numele edilului sau vreo fotografie cu acesta.

O scrisoare de protest a fost semnata, luni, de toate publicatiile din Timisoara fata de atitudinea primarului Nicolae Robu, care i-a facut pe ziaristi “paraziti sociali” si le-a spus ca “exista tot felul de variante de prostitutie” in loc sa raspunda la intrebari.

Demersul este semnat de directorii tuturor publicatiilor din Timisoara, editori si corespondenti si este adresat Comisiei de Etica a PNL, Nicolae Robu fiind si presedintele filialei PNL Timis, comisiilor pentru cultura si mass-media din Parlamentul Romaniei, Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, dar si ONG-urilor care apara libertatea de exprimare si libertatea presei.

Semnatorii scrisorii de protest spun ca isi propun, prin acest demers, sa aduca in atentie “derapajele grave” ale primarul Timisoarei, Nicolae Robu, care a jignit jurnalistii in mod repetat, de-a lungul anilor.

Jurnalistii de la cele mai importante publicatii din Timisoara au parasit, vinerea trecuta, conferinta primarului Nicolae Robu, dupa ce au fost comparati cu “prostituate” si jigniti pentru ca au scris despre deszapezire si datoriile societatii de termoficare a orasului.

”Nu ma intrerupeti, va rog frumos. Nu se poate ca tocmai prezint ceva si ne urmaresc foarte multi oameni care trebuie sa inteleaga ce prezint. Nu va merge diversiunea cu a ma intrerupe sa nu poata urmari cei care sunt in fata calculatoarelor. Domnisoara, va convine, stati aici, nu va convine, la revedere, orasul are foarte multe puncte de atractie. Si asa numai mizerii scrieti, nu lucruri reale, ca probabil atata pricepeti, ca altfel nu stiu cum sa imi explic, ca intr-o vreme scriati in acord cu realitatile, dar probabil ca s-a schimbat ceva in privinta celor cu fisele la vreun tonomat in oras. La revedere! Sunt cel mai tare organism de presa din Timisoara, cu pagina mea de Facebook. Asadar, vreti sa veniti aici, nu vreti sa veniti, la revedere, eu imi vad de treaba. Nu e nicio problema, nu aia conteaza. Eu am 35.000 (n. r. fani pe Facebook) fara niciun cent”, i-a spus Nicolae Robu unei jurnaliste care l-a intrerupt.


timisoara conferinta nicolae robu ziaristi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005035 (s)