News Flash:

Florian Bodog, anunt important despre salariile din Sanatate

19 Octombrie 2017
1027 Vizualizari | 0 Comentarii
bodog
Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat ca salariile angajatilor din sistemul de sanatate nu vor scadea, ci vor creste, in contextul in care mii de cadre medicale protesteaza, joi, in Piata Victoriei, mentionand ca se face o „confuzie de termeni”.
„Este vorba despre o confuzie de termeni. Salariile nu scad, din contra, salariile cresc. Exista insa anumite voci care sustin ca, din cauza faptului ca nu se vor acorda sporurile la cuantumul maxim, exista posibilitatea sa scada veniturile. Noi in momentul de fata facem simulari pe aceste scenarii. (...) Doamna ministru al Muncii a si lansat ieri o propunere cu care sindicatele au fost de acord. Vineri va avea loc o intalnire pe aceasta tema pentru a calcula exact pe fiecare familie profesionala sau pe fiecare specialitate, salariul si sporul aferent, in asa fel incat, sa nu existe scaderi de venituri”, a declarat ministrul Sanatatii.
Florian Bodog a explicat ca politica guvernamentala prevede cresteri salariale atat pentru medici, cat si pentru asistente.
„Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca, in politica guvernamentala, avem cresterea salariilor pentru medici si asistente medicale pentru ca ne dorim ca acesti profesionisti din domeniu sanatatii sa ramana in tara pentru a acorda asitenta medicala, insa nu neglijam si celelalte categorii profesionale, care isi desfasoara activitatea in domeniul medical si care consideram ca sunt la fel de importante pentru sistem”, a adaugat Florian Bodog.
Cei peste 5.000 de protestatari din sistemul sanitar, nemultumiti de eliminarea sporurilor si de transferul contributiilor sociale, au ajuns, joi, in Piata Victoriei, dupa ce au pornit in mars de la Piata George Enescu, ei urmand sa intre la negocieri cu premierul Mihai Tudose.
„Ii vom spune premierului ca nu suntem multumiti de Legea 153. Ii vom spune ca regulamentul de sporuri este parte a filosofiei salariale in sanatate si ca aici se face departajarea pentru ture, loc greu de munca. Trebuie sa gasim solutii ca sa preintampinam toate aceste lucruri”, a spus, pentru MEDIAFAX, liderul Federatiei Sanitas, Leonard Barascu.
La negocieri va fi prezent si ministrul Sanatatii, Florian Bodog.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1362 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005549 (s)