News Flash:

Ministrul Mircea Dobre roaga toti turistii sa verifice daca touroperatorii le-au platit biletele de avion si cazarile

18 Octombrie 2017
834 Vizualizari | 0 Comentarii
vacanta pe nevazute
Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a facut miercuri un apel la toti turistii care achizitioneaza o vacanta prin agentie de turism, pe care ii roaga sa verifice daca touroperatorii respectivi le-au platit mai departe cazarea si biletele de avion.
”Vreau sa fac un apel catre agentiile de turism in general: in momentul in care o agentie detailista plateste catre un touroperator, cum era de exemplu Omnia, si vinde aceste pachete catre o persoana fizica, rog sa verifice mai departe – pentru ca exista aceasta posibilitate – daca cazarile au fost achitate de catre touroperatori si ca turistul sa fie in siguranta, sa plece mai departe”, a declarat miercuri ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, intr-o conferinta de presa.
Acesta a rugat si cetatenii care cumpara pachete turistice sa mai faca inca o verificare la unitatea de cazare, dar si la compania aeriana cu care trebuie sa se deplaseze, sa se asigure ca totul este in regula.
”Este necesar, pentru ca trebuie sa fim siguri ca vom pleca mai departe in vacanta”, a adaugat oficialul.
Dobre precizeaza totodata ca situatia Omnia Turism este cea mai mare paguba in turism de dupa Revolutie, iar ANAF va face in perioda urmatoare un control la agentia de turism.
Oficialul a precizat ca, doar pentru perioada 17 octombrie - 31 decembrie 2017, au mai fost incasati aproximativ 433.000 de euro de la 202 turisti, persoane fizice si juridice care trebuiau sa plece in excursie.
”Nu se mai poate, compania nu mai are acesti bani”, a afirmat ministrul.
Iar pentru anul 2018, Omnia a vandut pachete de aproximativ 7,5 milioane euro pentru 8.500 de clienti, persoane fizice si juridice.
”Cred ca este cea mai mare paguba realizata de o agentie de turism de dupa Revolutie incoace. Este un lucru grav, cu toate ca din punctul de vedere al activitatii totul functiona perfect. Dar nu inseamna ca toate agentiile sunt de genul acesta. Exclus!”, a spus ministrul.
In acest moment s-a calculat o pierdere totala de 7,4 milioane de euro, bani incasati deja de agentie din vanzarea unui numar de 8.300 de pachete vandute pentru anul 2018, in valoare totala de circa 11,4 milioane de euro.
De asemenea, ministrul Turismului i-a sfatuit pe toti cei care au pachete cumparate prin Omnia Turism sa nu mai plece in acele calatorii, deoarece conturile agentiei au fost blocate de banci, fapt pentru care nu pot fi efectuate plati.
”Este un caz unic, pentru ca s-a intamplat dintr-o data”, a spus ministrul Mircea Dobre.
Patronul Omnia Turism, George Negru, s-a sinucis luni. Acesta locuia singur si nu avea copii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1323 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005348 (s)