News Flash:

Cea mai sanatoasa alternativa la antiperspirantele din comert

24 Iunie 2016
1533 Vizualizari | 0 Comentarii
deo piele

Pielea este cel mai mare organ si are nevoie de o ingrijire speciala deoarece este prima linie de aparare impotriva agentilor patogeni. Oamenii de multe ori uita ca pielea contine un numar mare de bacterii bune, care formeaza microflora. Microflora are un rol esential in prevenirea dezvoltarii bacteriilor

Multe produse de ingrijire pot dezechilibra microflora, dar astazi ne vom opri asupra antiperspirantelor si deodorantelor. 
Produsele conventionale contin substante chimice care se presupune ca ucid bacteriile rele responsabile pentru mirosul nedorit. Problema este ca le ucide si pe cele bune si, astfel, va lasa corpul fara aparare. 

Ingredientele active din antiperspirantele si deodorantele conventionale sunt substante precum aluminiul, parabeni, propilen glicol, ftalati si triclosan. Cele mai recente cercetari au aratat o legatura puternica intre antiperspirantele incarcate aluminiu si cancerul de san, malformatii congenitale, alergii si dezechilibru hormonal

Pe piata gasesti si produse sigure, insa sunt foarte scumpe. Iata cum iti poti prepara singura un antiperspirant sanatos:

Ingrediente

1 lingura de unt de cacao
1 lingura ulei de nuca de cocos 1 lingura 
1 lingura unt de shea
1 lingura ceara de albine
2 1/2 linguri pudra arrowroot - puteti sa inlocuiti cu amidon
1 lingura de bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita vitamina E uleioasa
15 picaturi de ulei esential (la alegere)
2 capsule probiotice sub forma de pulbere
Mod de preparare

1. Se topeste untul de cacao, untul de shea, uleiul de cocos si ceara de albine intr-o cratita la foc mic.
2. Luati vasul de pe foc si adaugati amidonul si bicarbonatul de sodiu. Omogenizati bine. Adaugati apoi vitamina E si uleiurile esentiale. Lasati sa se raceasca. Dupa ce s-a racit - trebuie sa aiba consistenta unei budinci - desfaceti capsulele de probiotice si adaugati pulberea in compozitie si amestecati cu o spatula.
3. Puneti amestecul intr-un recipient curat al unui antiperspirant mai vechi. Depozitati-l la frgider pentru a se intari. Antiperspirantul natural ar trebui sa va ajunga pentru 3-4 luni. Pastrati-l numai la frigider. 

Nota: Daca pielea ta este sensibila, poti omite uleiurile esentiale. Daca le folositi, alegeti uleiuri esentiale antibacteriene. Orice combinatie functioneaza bine. Iata cateva sugestii:
- Muscata si lime
- Lemongrass, portocala salbatica si bergamota
- Lavanda
- Lemn de santal si ylang ylang
- Rozmarin si menta


pielea bacterii bune microflora substante chimice ingrediente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1351 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006100 (s)