News Flash:

Cateva alimente pline cu E-uri pe care trebuie sa le eviti

16 Noiembrie 2014
1470 Vizualizari | 0 Comentarii
1. Salamurile, mezelurile, carnatii, crenvurstii si pateurile

In general toate preparatele din carne sunt pline de ingrediente nesanatoase. Carnea este folosita in cantitati foarte mici, restul fiind tendoane, sorici, gelatina, plus aditivi alimentari periculosi. Preparatele din carne contin doi dintre cei mai periculosi aditivi: nitritul de sodiu (E 250), considerat cancerigen, si glutamatul monosodic (E621), un puternic neurotoxic, al carui consum poate declansa maladiile Alzheimer, Parkinson, Huntington. 


2. Dropsuri, jeleuri gumate si prajituri 

Dulciurile din comert sunt adevarate bombe de aditivi alimentari. Dropsurile, jeleurile gumate, prajiturile sunt colorate artificial si au prea mult zahar sau  inlocuitori ai acestuia. 

3. Sucurile si bauturile carbogazoase 

Oferta de sucuri acidulate si de alte bauturi carbogazoase este foarte bogata. Din pacate, compozitia lor nu are aproape deloc ingrediente naturale. Aspartamul, acidul ciclamic, benzoatul de sodiu, acesulfamul K, caramelul, dau un gust placut sucurilor, dar nu ofera organismului ceva sanatos, care sa ne stinga setea fara amenintari.


4. Gemurile

Multe gemuri din comert contin indulcitori artificiali periculosi: acesulfat de potasiu (E950) cu efect cancerigen, risc de leucemie, de tumori pulmonare si acidul ciclamic (E 952) cu efect cancerigen la nivel renal si care afecteaza sistemul imunitar, nervos si cardiovascular. 

    

5. Branza topita 

Branza topita din comert este departe de a fi un aliment sanatate. Cele mai periculoase E-uri folosite sunt: caragenanul (E 407) recent asociat cu efectul cancerigen, difosfatii (E 450) care scad densitatea osoasa generand osteoporoza, si polifosfatii (E 452) care reduc echilibrul calciu - fosfor din organism. 


6. Chipsurile cu arome 

Chipsurile, in special cele cu arome, contin cativa aditivi alimentari periculosi: glutamatul monosodic si ribonucleotidele de sodiu. 

7. Guma de mestecat 

De la guma de mestecat nu trebuie sa te astepti sa aiba o compozitie nutritiva, dat fiind faptul ca nu ne hranim cu ea. O folosim pentru a avea o respiratie curata. Totusi, trebuie sa reducem consumul ei, mai ales in cazul copiilor. Sanatate.bzi.ro

4 gemurile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006868 (s)