News Flash:

Sfaturi medicale INCREDIBILE de la taranii de acum 100 de ani

13 Noiembrie 2014
1791 Vizualizari | 0 Comentarii
A fi sanatos a fost preocuparea tuturor inca din cele mai vechi timpuri. Omenirea a evoluat extrem de mult, asa ca acele leacuri babesti, pe care le cautam astazi in incercarea aproape disperata de a scapa de medicamentele despre care se stie ca o parte vindeca si o alta distruge, incep sa fie redescoperite. 

Printre preocuparile taranilor romani de acum 100 de ani se numara, nu va fie cu mirare, si cum sa-ti alegi sotia, cum sa mananci sanatos sau, da, cum sa scapi deboli. Iata cateva sfaturi medicale pentru afectiuni aparent banale, indemnuri care pot fi gasite in „Calendarul satenilor” (1907)

"Cand nu mistuie stomacul: Cu un ceas inainte de fiecare mancare sa bei o ceasca de ceai rece, facut din varfuri de pelin uscat la umbra. In lipsa ceaiului sa pisezi pelin, sa-l cerni si sa pui un varf de cutit in mancare in loc de piper.

Daca ai durere la iesire: Cu un ceas inainte de masa, sa bei in toate zilele cate un pahar de ceai, facut din frunze de soc uscat la umbra.

Miros de gura: Seara si dimineata sa bei cate o ceasca de ceai facut in isma (minta) fiarta in apa cu o jumatate de litru de vin alb.

Piatra in basica udului: In loc de apa sa bei ceai rece de boabe de maciese (cacadare), fierte cu troscot uscat la umbra." Sanatate.bzi.ro

leacuri babesti sanatos boli sfaturi medicale calendarul satenilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007337 (s)